Middelharnis/Sommelsdijk - Damvereniging “Denk en Zet” komt iedere maandagavond bijeen om te dammen. Hieronder leest u de uitslagen van 2 januari 2017 en een verslag door één van de leden van de vereniging.

Damvereniging Denk en Zet 2 januari

Afdeling 1:

  1. Verolme -J. van Hoorn 0-3
  2. van Hoorn – A. Verolme 3-0
  3. Kamp - P. Leroy 0-3

J.A. Dekker -W. Vroegindeweij 1-1

  1. van der Veer -P. van Brussel 1-1
  2. Mackloet -M. Klink 3-0

Afdeling 2:

S.W. Keijzer -Joh. Wolfert 0-3

  1. Jordaan -A. Jelier 1-1
  2. Stolk - J. de Jong 0-3
  3. van Rijnberk - S. Maliepaard 3-0

M.Meijer -R. Kwakernaak 1-1

  1. Keuvelaar -R. Jacobs 1-1

Verslag

"Verolme en Van Hoorn speelden twee wedstrijden tegen elkaar. De één thuis, de andere op de vereniging. In die thuiswedstrijd lukte het voor Verolme van geen kanten, hij had een off-day. In de andere wedstrijd probeerde hij revanche te nemen. Het ging wel veel beter, maar winst zat er toch niet in. Kamp deed het tegen Leroy niet zo best, hij kwam al vrij gauw op achterstand en toen was er geen redden meer aan. Vroegindewij kwam in zijn partij tegen Dekker een schijf achter, maar door sterk spel van Vroegindeweij en een zwakke voorzetting van Dekker werd het toch nog een gelijkspel. Van Brussel bleek tegen de listen van Van der Veer opgewassen. Tot op het eind ontliep hij alle mogelijke valkuiken. Knap gedaan. Trouwens, Van Brussel heeft nog niet één wedstrijd verloren. Van der Veer ook niet. Mackloet had Klink echt gevloerd. De partij was vrij snel afgelopen. Keijzer moest bij Wolfert al gauw een schijf inleveren. En toen er later nog eens drie bijkwamen, was het gebeurd. Jordaan kwam tegen Jelier een schijf voor te staan. We zijn het van Jelier gewend dat hij zijn tegenstander in het begin een schijfje cadeau geeft. Jordaan kon daar niet ten volle van profiteren. Hij had Jelier kunnen afslachten, hij deed het niet. En daarom is remise een juiste uitslag. Heel boeiend was de strijd tussen Stolk en De Jong.

Ondanks een voorsprong van De Jong wist Stolk door te breken naar dam. Het lukte De Jong echter ook op dam te komen, met zelfs een paar schijven voordeel. Op het eind maakte De Jong een fraaie, beslissende slag en het was uit. Maliepaard ging tegen Ruud al gauw voor de bijl. Een fantastische start in het nieuwe jaar, Ruud. Ga zo voort. Op het hoogtepunt van een fantastisch mooie wedstrijd vol slagzetten gaven Meijer en Kwakernaak elkaar de hand. Wast het de angst? In ieder geval was het heel knap van Meijer, die het in deze competitie veel beter doet dan in de vorige. Keuvelaar en Jacobs kwamen tot de ontdekking dat er een schijf van het bord verdwenen was. De scheidsrechter moest eraan te pas komen om het probleem op te lossen. Dat lukte vrij gemakkelijk en toen maakten ze er maar een soort vluggertje van, met een gelijkspel als resultaat."