2 juni 2023, Oude-Tonge - Op woensdag 31 mei jl. is de lokale PvdA haar serie politieke café’s gestart. "Oude Tonge heeft de primeur en dat is geen toeval. Immers, in Oude-Tonge speelt veel." De lokale PvdA heeft het politiek cafe georganiseerd voor alle inwoners van Goeree-Overflakkee. "Doel is om met elkaar in gesprek te komen over onderwerpen die betrokkenen belangrijk vinden. In Oude-Tonge geeft de komst van de bioboardfabriek zorgen en dat kan op onbegrip stuiten. Voor de PvdA belangrijke input om mee te nemen..." Lees meer >>

Oude-Tonge
In Oude-Tonge geeft de komst van de bioboardfabriek zorgen en dat kan op onbegrip stuiten. Voor de PvdA belangrijke input om mee te nemen bij de verwachtte bespreking deze zomer over de bioboardfabriek in de gemeenteraad. "De beschikbaarheid van betaalbare woningen, zowel huur- als (sociale) koopwoningen is voor inwoners belangrijk. Zij zien dat hun zoon, of dochter heel moeilijk, of niet aan een woning kan komen. Dat zien ouders voor hun jongvolwassen kinderen met lede ogen aan. De oudere inwoners die willen verhuizen naar een levensloopbestendige woning zien daar ook nog niet een, twee, drie een passende en ruime oplossing voor. Er is dus voor de politiek werk aan de winkel."

Jeugd
Tot slot de boodschap van jongere inwoners en hun ouders. "Zij vinden het eiland vaak een beetje saai. Er zijn wel veel (sport- )verenigingen waar de jeugd terecht kan, maar in een veilige en prettige omgeving uitgaan en leeftijdgenoten ontmoeten is schaars voor handen." Een verzoek aan de lokale PvdA om daar vanuit de politiek aandacht aan te geven.

Meer politieke café's
In 2023 organiseert de PvdA meer politieke café’s op Goeree- Overflakkee. "Steeds in een andere dorpskern. Wil je een politiek café bezoeken, dan spreken we je daar graag!"

Tekst PvdA GO.