Regio - "Wees erbij!" Op 15 maart 2023 zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de waterschappen. Dit zijn misschien wel de belangrijkste Statenverkiezingen ooit. Nederland bepaalt hoe hun omgeving en de voedselproductie in Nederland eruit komt te zien. Daarom organiseert LTO Noord samen met Glastuinbouw Nederland, HAJK, Lentiz MBO Oostland en de agrarische collectieven dinsdag 7 maart het Zuid-Hollandse landbouwverkiezingsdebat in onze regio. In ieder geval negen politieke partijen doen aan dit debat mee. Lees meer >>

Actuele plattelandsthema's

Tijdens de debatavond staan verschillende actuele thema's die spelen op het platteland centraal. De aanwezige politieke partijen krijgen stellingen voorgelegd rondom thema’s als, het participatiebeleid, toekomstbestendige landbouw, het behoud van voorzieningen en cultuurlandschap. Deze stellingen worden toegelicht door iemand die een sterke binding heeft met het betreffende thema. Nadat de partijen hierover met elkaar in debat zijn gegaan, krijgt ook het publiek de mogelijkheid zich hierover interactief uit te spreken. Zo krijgen zowel de politici als de bewoners de kans om hun standpunten te delen en hun mening te vormen.

Aanmelden

Wil je weten wat de meningen van de verschillende politieke partijen zijn ten aanzien van een vitaal platteland of heb je hier zelf goede ideeën over? Dan is deze debatavond dé kans om je te laten informeren en je stem te laten horen. Mis het dus niet en meld je aan via ltonoord.

Datum: Dinsdag 7 maart 2023
Locatie: Mbo Lentiz. Wilgenlei 2b, 2665 KN Bleiswijk
Tijd: Inloop vanaf 19:30 uur, het debat start om 20:00 uur