Oude-Tonge - Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix zal op 1 februari 2023 aanwezig zijn bij de herdenking van de Watersnoodramp in Oude-Tonge. In dit dorp op Goeree-Overflakkee waren in 1953 de meeste dodelijke slachtoffers te betreuren. In 2023 is het zeventig jaar geleden dat Zuid-Holland, Zeeland en Brabant door de ramp werden getroffen. Lees meer >>

Vervolg

Prinses Beatrix is in de ochtend bij de herdenkingsdienst in de Onze Lieve Vrouw Hemelvaart Kerk en bij de kransleggingen op de begraafplaats aan de Heerendijk in Oude-Tonge. Hier liggen 305 slachtoffers begraven. Prinses Beatrix spreekt daarnaast met enkele overlevenden die in de verschrikkelijke rampnacht meerdere gezinsleden verloren.

In Nederland kwamen 1836 mensen om toen op 1 februari 1953 delen van Zuid-Holland, Zeeland en Brabant overstroomden. Elk jaar worden op verschillende locaties in de getroffen gemeenten de slachtoffers van de ramp herdacht. Bij de herdenking in Oude-Tonge zijn ook commissaris van de Koning Jaap Smit en burgemeester Ada Grootenboer aanwezig. In 2003 – vijftig jaar na de ramp - was Prinses Beatrix ook aanwezig bij de jaarlijkse herdenking in Oude-Tonge.