14 november 2022, Goeree-Overflakkee - ChristenUniefractie is op werkbezoek geweest bij twee prachtige ondernemingen op Goeree-Overflakkee. "Allereerst waren w te gast bij Jachthaven Atlantica in Stad aan ’t Haringvliet. De enthousiaste eigenaren, Alexander en Angelique Bakker, gaven een inkijkje..." Na dit bezoek vertrok de fractie naar Melissant. Daar bezocht zij stichting de Nollestee. Lees meer >>

Verslag CU

Allereerst waren zij te gast bij Jachthaven Atlantica in Stad aan ’t Haringvliet. De enthousiaste eigenaren, Alexander en Angelique Bakker, gaven een inkijkje in hun bedrijf. De rondleiding leidde langs de mooie jachthaven met vaste ligplaatsen en passentenplekken, de stalling, de reparatie-afdeling, de camperplaatsen, de watersportwinkel en de uitgebreide kayakverkoop- en verhuurafdeling. De fractie was aangenaam verrast dat het bedrijf zo uitgebreid is en een breed aanbod heeft.

Tijdens het bezoek werden ook de grote zorgen besproken die er leven rond het afsluiten van de Haringvlietbrug. De afsluiting zal een flinke impact hebben op de jachthavens aan het Haringvliet. De verwachting is dat door de afsluiting er minder passanten zullen komen en dat wellicht ook een deel van de vaste ligplaatsen het komende jaar niet verhuurd zal worden. Wat ook weer gevolgen zal hebben voor de aanloop in de watersportwinkel. Al met al spannende en onzekere tijden. Ondanks dat wordt er ook vooruit gekeken en zijn er mooie plannen en ideeën om het terrein verder te ontwikkelen. De haven is gelegen op een prachtige plek waar nog veel mogelijkheden zijn op recreatief gebied. De fractie vond het een interessant bezoek aan een prachtig bedrijf met potentie!

Na dit bezoek vertrok de fractie naar Melissant. Daar bezocht zij stichting de Nollestee. Deze stichting is de afgelopen jaren flink uitgebreid en timmert op een zeer positieve manier aan de weg. Hannie Grinwis-Kastelein vertelde uitgebreid over de zorgkwekerij (Nollestee), de zorgtuin (Nollehof) en over inloophuis de Voorste Vloer. De fractie vond het mooi om te zien hoe deze drie verschillende onderdelen in elkaar overlopen en elkaar versterken. En vond het bijzonder hoe ver ze bij de Nollestee zijn in het toepassen van maatwerk; iedereen wordt gezien en met de nodige creativiteit kan iedereen aan de slag op een manier die bij hem/haar past. Tijdens de rondleiding zag de fractie hoe hard er gewerkt werd bij de zorgkwekerij en konden ze de huiselijke sfeer in de zorgtuin proeven. Ook waren zij even te gast bij de Voorste Vloer, een plek waar iedereen zomaar binnen kan lopen en welkom is. Onder het genot van een bakkie werd er door de gasten van het inloophuis gezellig gekletst, geknutseld en ook gekookt. In de ogen van de fractie een heerlijke plek om even onder de mensen te komen en er thuis even uit te zijn. De ChristenUniefractie is dankbaar dat er zulke mooie initiatieven zijn op Goeree-Overflakkee en dat er mensen zijn die zich hier met veel liefde voor inzetten!

ChristenUnie