22 oktober 2022, Regio - "Het Van Weel Bethesda ziekenhuis in Dirksland is in het gebied Voorne-Putten en Goeree-Overflakkee het enige ziekenhuis met een 24/7 geopende Spoedeisende Hulp afdeling (SEH)." Op 3 oktober jongstleden heeft minister Kuipers van VWS een nieuwe beleidsnota Toekomstbestendige Acute Zorg aan de Tweede Kamer aangeboden. De minister geeft daarin onder meer aan de 45 minutennorm te willen afschaffen. Deze norm zorgt ervoor dat iedereen binnen 45 minuten met een ambulance de spoedeisende hulp (SEH) in een ziekenhuis kan bereiken. Met het loslaten van de 45 minutennorm wil de minister een meer kosten-efficiënte verdeling van de SEH posten in Nederland creëren. Lees meer >>

Vervolg

Het Van Weel Bethesda ziekenhuis in Dirksland is in het gebied Voorne-Putten en Goeree-Overflakkee het enige ziekenhuis met een 24/7 geopende Spoedeisende Hulp afdeling (SEH). Het loslaten van de 45 minutennorm is voor de inwoners van de regio een ernstige verschraling van het zorgaanbod, na het eerder afschalen van de zorg in Spijkenisse.

D66 heeft een motie voorbereid die in alle gemeenten uit het verzorgingsgebied van het ziekenhuis in Dirksland aangeboden gaat worden en die door veel partijen ondersteund wordt. In die motie roepen de gemeenteraden hun colleges op om zich maximaal in te zetten om te voorkomen dat de SEH post in Dirksland wordt gesloten. De motie is unaniem aangenomen door de gemeenteraden van Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne en zal op 10 november in de gemeenteraad van Goeree-Overflakkee worden ingediend. Met de motie hopen de gemeenteraden de minister van VWS te overtuigen dat sluiting van de SEH post in Dirksland niet mag gebeuren.

D66 Goeree-Overflakkee