April 2022, Regio - Het klimaat verandert: droog wordt droger, heet wordt heter en nat wordt natter. Door onze omgeving groener te maken en regenwater minder snel af te voeren, zijn we beter bestand tegen de gevolgen van klimaatverandering. Daarom geeft waterschap Hollandse Delta ook dit jaar subsidie voor watervriendelijke initiatieven. Voor particulieren en voor bijvoorbeeld scholen en verenigingen. Zo zorgen we samen voor schoon en voldoende water in onze omgeving: niet te veel en niet te weinig. Lees meer >>

Bereid je voor op extreem weer

“Als we samenwerken, kunnen we onze omgeving nog sneller aanpassen aan extreme weersomstandigheden”, zo vertelt heemraad Dorenda Gerts van het waterschap. “Iedereen kan helpen. Bijvoorbeeld door tegels te vervangen door groen, door plantjes op een dak te zetten en door regenwater op te vangen. Dat kan in een regenton, in een regenwaterschutting en zelfs onder de grond. We vinden het belangrijk om dat samen te doen. Daarom kun je ook dit jaar weer subsidie krijgen. Ook grotere initiatieven ondersteunen we, bijvoorbeeld het vergroenen van een schoolplein, het aanleggen van een moestuin in de wijk of groene daken op schuurtjes voor een aantal huizen bij elkaar.”

Je kunt subsidie krijgen voor maatregelen vanaf 250 euro. Je krijgt dan 20% van de kosten terug. Op www.wshd.nl/subsidie vind je meer informatie en kun je subsidie aanvragen. Je vindt hier ook tips voor watervriendelijke initiatieven en ideeën van mensen die vorig jaar subsidie kregen.