Stad aan 't Haringvliet - Dorpsraad 'Het Stadsoverleg' uit Stad aan 't Haringvliet voert actie om te voorkomen dat leerlingen en bewoners geen gebruik meer kunnen maken van het openbaar vervoer. "Vanaf september 2022 helemaal geen bussen meer op Stad?! We vragen u een petitie te tekenen. Verder willen wij alle klachten, die er nu al zijn, bundelen. Zoals: Leerlingen mogen niet met een bepaalde lijn mee, terwijl de andere lijn al is opgeheven - Bij de bushalte blijft een deel van de reizigers achter, omdat het busje maar 8 personen kan vervoeren. Enz enz..." Lees meer >>

Klachten mogen naar stadsoverleg@gmail.com

Vanaf september helemaal geen bussen meer op Stad?

Er zijn problemen met het openbaar vervoer 'op Stad'. Er lopen twee busroutes langs Stad aan 't Haringvliet: Buslijn 135 en 635. Deze route loopt van Ooltgensplaat - Achthuizen - Den Bommel - Stad aan ‘t Haringvliet naar Middelharnis en terug. Door Corona en thuiswerken reizen er minder mensen met de bus. Connexxion is verantwoordelijk voor het streekvervoer. De provincie betaalt ongeveer de helft van de vervoerskosten. De rest moet door de reizigers worden opgebracht. Doordat er minder reizigers gebruik maken van het openbaar vervoer, zijn de opbrengsten lager en staat Connexxion voor een bezuinigingsopgave. Door die bezuinigingsopgave rijden er vanaf 1 januari 2022 op buslijn 135 minder en alleen kleine 8 persoons bussen over Stad, vanaf 6.30 uur tot 18.30 uur. Vanaf 19.30 uur tot 5.30 uur is het OV op maat. Hiervoor moet je 2 uur van te voren bellen.

Klachten melden bij dorpsraad

De dorpsraad heeft al verschillende klachten ontvangen van reizigers en scholieren die niet meer in de bus pasten en dus bij de bushalte achterbleven. Buslijn 635, de grote bus, rijdt sinds 1 januari niet meer door Stad, maar vanaf Den Bommel rechtstreeks naar Middelharnis. Deze buslijn is met name bedoeld voor leerlingenvervoer. Leerlingen van Stad kunnen hier echter geen gebruik van maken, omdat hij niet stopt bij Stad.

Oproep - klachten melden bij De dorpsraad!

Wat is uw ervaring met het huidige vervoer? Deel uw klachten met de dorpsraad via stadsoverleg@gmail.com Wij gaan de klachten verzamelen en bundelen. Samen met de gemeente gaan we vervolgens in overleg met Connexxion en de provincie.

Huidige dienstregeling vervangen

Vanaf september helemaal geen bussen meer op Stad? Er ligt nu een plan om de huidige dienstregeling geheel te vervangen door kleine 8 persoons bus-op-maat (belbussen). Je kan hier alleen gebruik van maken als een rit minimaal 2 uur van tevoren geboekt wordt. Bovendien wil men de beroepschauffeurs vervangen door vrijwilligers. De dorpsraad vindt dit plan zeer onwenselijk en is bang dat de leefbaarheid van onze kleine kern enorm gaat verslechteren.

In actie

Wij komen in actie - Doet u mee? Wij willen in de ochtend- en avondspits grote bussen, zodat iedereen mee kan naar werk of school. Ook willen we dat buslijn 635 weer stopt op Stad. Buiten de spitsuren vinden we kleine bussen al dan niet op maat acceptabel. Steunt u ons? Teken dan de petitie: www.petities.nl/petitions/goed-ovvoor-een-leefbaar-flakkee.