Middelharnis - "Gefeliciteerd! Jij mag gaan stemmen." Met die woorden begint een brief van burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman aan de 610 jongeren van Goeree-Overflakkee die volgende week voor het eerst mogen stemmen. "Ja, het feit dat je mag gaan stemmen is een felicitatie waard", zo legt de burgemeester uit. "Ik hoorde laatst dat 'als de politiek zich met jouw leven bemoeit, je dat maar beter ook terug kunt doen' en zo is het ook. Maak gebruik van je stemrecht." Lees meer >>

Vervolg

De zogenoemd ‘first time-voters’ krijgen dan wel een aparte brief, maar dat neemt niet weg dat de burgemeester graag iedereen – jong en ouder – oproept om te gaan stemmen. “Elke stem telt mee voor de toekomst van Goeree-Overflakkee. Laat uw en jouw stem niet verloren gaan!”

Verkiezingen

Op woensdag 16 maart 2022 kiezen de inwoners van Goeree-Overflakkee de 31 leden van de gemeenteraad. Er zijn op die dag 23 stemlokalen geopend van 7:30 tot 21:00 uur. Op 14 en 15 maart zijn er al enkele stembureaus open, zodat iedereen rustig zijn of haar stem kan uitbrengen. In totaal zijn er 41.084 stemgerechtigden in de gemeente. Ze kunnen kiezen uit in totaal 236 kandidaten van 9 partijen.

Vanaf 21:00 uur woensdagavond zijn de verkiezingsuitslagen van Goeree-Overflakkee live te volgen via een livestream. Voor meer informatie: goeree-overflakkee.nl/verkiezingen.