Goeree-Overflakkee - "Als geboren en getogen eilandbewoner voel ik mij heel erg verbonden met wat ons eiland aangaat", aldus Rita van den Nieuwendijk, fractie Groep Jan Zwerus. "Dit geldt ook voor alle leden van de Groep Jan Zwerus...." Lees hieronder meer >>

Vervolg

Al jaren lang ben ik lid van diverse groeperingen die zich inzetten voor de waarden van het landschapen de inrichting van de gemeenschap op Goeree-Overflakkee zoals de vereniging Natuur en Landschap Goeree-Overflakkee, de archeologische vereniging De Motte. Zo’n vijf jaar geleden ben ik al op gesprek geweest met de toen al bestaande groep Ouddorp Kust Ruimte Rust (OKRR) uit Ouddorp die nu samenwerkt met NLGO. In dit gesprek werd duidelijk verwoord hoe ongerust zij waren over de verdichting/bebouwing van de Kop van Goeree en de ontwikkelingen nabij het duingebied. Vooral de wijzigingen van het open landschap met als doel financieel gewin van enkelen eisten veel aandacht.

Ook de vereniging Natuurlijk Ouddorp is zeer actief en zet zich in om verdere afkalving van ons waardevolle eilandgebied te voorkomen. Natuurlijk waarderen wij de inzet van deze verenigingen zeer, wij staan achter hun standpunten. Ook hebben wij aandacht voor de ontevredenheid van de burgers van Ouddorp over de schaarste mogelijkheden tot inspraak bij plannen voor woningbouw en voor het verkrijgen van woonruimte.

Het kapitalisme krijgt wel alle medewerking van onze overheid. Waar blijven de woningen voor starters en senioren? Ik wil u er op wijzen aanwezig te zijn geweest bij de kustwandeling in 2016 voor behoud van natuur, en tevens bij de bijeenkomst actie Brouwerseiland.

Bij deze willen wij duidelijk aangeven dat er voor uw problemen al jaren en jaren aandacht is. Al zal dit voorstel (heel strategisch) pas na de komende gemeenteraadsverkiezingen behandeld worden, kunnen wij nu al mededelen dat Groep Jan Zwerus TEGEN het voorstel Ouddorp Bad Oost zal stemmen.

Rita van den Nieuwendijk, Groep Jan Zwerus