Sommelsdijk - "Studeren, kunst en politiek…Hoe dan?" Het is inderdaad een heel pakket geeft Cheyenne aan, maar de moeite waard. De studente psychologie is net 22 jaar geworden. Voor haar studie moet ze het eiland af, maar voorlopig blijft ze lekker op Goeree-Overflakkee wonen. Ze is hier geboren en wil nog niet weg. Cheyenne: "Vitale Kernen vroeg of ik het zag zitten om naast al mijn activiteiten de jongeren te vertegenwoordigen in de lokale politiek, dat zou betekenen dat ik hoog op de kieslijst zou komen." Lees meer >>

Vervolg

Haar studie vraagt tijd, maar Cheyenne heeft nog een passie, namelijk kunst. Ze maakt onder andere schilderijen, beelden en sieraden, helemaal volgens eigen ontwerp. Ze heeft er enorm veel plezier in en kan zich hierin volledig uiten. Om zich heen kijkend ziet ze dat er op Goeree-Overflakkee eigenlijk maar weinig mogelijkheden zijn voor jonge kunstenaars. Daarom geeft ze graag haar medewerking aan activiteiten van de stichting Come Together. Een vrij nieuwe stichting die meer kunst en muziek voor en door jongeren op ons eiland wil stimuleren.

Muziek en kunst kunnen bijdragen aan een gevoel van welzijn, daar is Cheyenne van overtuigd. Maar hoe krijg ik er meer aandacht voor vroeg Cheyenne zich af. Toen kwam de lokale politiek om de hoek kijken. "Lokaal politiek bezig zijn zit in de familie en ik zag bij de lokale politieke partij, Vitale Kernen Goeree-Overflakkee, de leus dat er wel iets meer “reuring” mag zijn."

Dan moet je niet stil blijven zitten zegt Cheyenne lachend. “Ik heb me bij Vitale Kernen gemeld omdat ik graag meer aandacht voor een aantal onderwerpen wil, het eiland moet gewoon aantrekkelijker worden voor jongeren om hier te blijven wonen en met elkaar dingen te ondernemen. Dat ligt niet alleen in het beschikbaar zijn van woningen, maar ook in hoe je je vrije tijd kunt vullen.” En toen ging het snel. "Vitale Kernen vroeg of ik het zag zitten om naast al mijn activiteiten de jongeren te vertegenwoordigen in de lokale politiek, dat zou betekenen dat ik hoog op de kieslijst zou komen."

Cheyenne moest er wel even over nadenken, want het is een aardige tijdsinvestering. Toch heeft ze 'ja' gezegd, omdat het een kans biedt om de jeugd een stem te geven en muziek en cultuur onder de aandacht te brengen. Daarbij kan ze ook meewerken aan de doelstelling om iets meer "reuring" op Goeree-Overflakkee te creëren. “Ik hoop dat de jeugd, maar ook iedereen die de kunst, cultuur en muziek een warm hart toedraagt de moeite neemt om te gaan stemmen. Als u dan lijst 2, Vitale kernen Goeree-Overflakkee, kandidaat 5 kiest, kan ik aan de slag.” Snel pakt Cheyenne haar spullen om weer verder te gaan werken aan een schilderij. "Nu maar doen, misschien heb ik er straks geen tijd meer voor", sluit ze glimlachend af.

Tekst VKGO