Goeree-Overflakkee - Het college van Burgemeester en Wethouders heeft de gemeenteraad voorgesteld om de reserve sociaal domein van een plafond (2,5 miljoen euro) te voorzien. In deze reserve zit geld om inwoners te ondersteunen bij het voorkomen van maatschappelijke problemen of het oplossen daarvan. "Geld dus dat de inwoners van Goeree-Overflakkee toebehoort", aldus PvdA Goeree-Overflakkee. Lees meer >>

Vervolg

De gemeenteraadsfractie van de PvdA staat voor een sterk sociaal domein waarin de gemeente met lef en vanuit de menselijke maat oplossingen biedt. Er is binnen de gemeente een bedrag van ruim 44 miljoen hiervoor beschikbaar. Dat lijkt veel, maar in de praktijk is het puzzelen met schaarse middelen. Het beperken van de reserve, zeg maar geld uit de reserve overhevelen naar andere begrotingsposten past daar dus niet bij.

Petra ’t Hoen, raadslid voor de PvdA, wees erop dat juist de reserve de zo broodnodige brede inzet in onze gemeente mogelijk maakt. Het biedt de ruimte om integrale en/of innovatieve projecten uit onze lokale samenleving actief te ondersteunen. In dit verband noemde Petra de Stichting Kairos die met steun van het lokale maatschappelijke middenveld en ondernemers een plek biedt aan kwetsbare jongvolwassenen. Zo krijgen zij hun leven weer op de rails en daar is het sociaal domein voor bedoeld. En zo zijn er meer mooie initiatieven.

De PvdA steunt daarom van harte het amendement dat de SGP had voorbereid tegen het plan van het college voor het beperken van de reserve sociaal domein.

Inmiddels is dit amendement met een ruime raadsmeerderheid aangenomen.

Wilt u uw mening kwijt over de PvdA inzet bij het onderwerp Sociaal Domein of over andere onderwerpen en wilt u die met ons delen dan kan dat o.a. via onze maandelijkse inloopfractie.

In deze fractie-inloop bent u degene die de onderwerpen aandraagt. De fractie luistert en gaat met u in gesprek. Heeft u interesse en wilt u ook meedoen aan de inloop fractie, kijk dan op onze facebookpagina PvdAGO.

Tekst PvdA Goeree-Overflakkee.