Goeree-Overflakkee - "Zelftesten zijn voor mensen met een minimum inkomen te duur. Zij hebben daarom ook geen toegang tot deze eenvoudige manier om besmetting en verspreiding van Corona tegen te gaan." De PvdA Goeree-Overflakkee wil dat dit veranderd en heeft hierover vragen aan het college van burgemeester en wethouder van gemeente Goeree-Overflakkee gesteld. Want...."Verschillende gemeenten, zoals bijvoorbeeld gemeente Nissewaard, sturen actief zelftesten naar mensen met een minimum inkomen..." Lees hieronder meer >>

Vervolg

Verschillende gemeenten, zoals bijvoorbeeld gemeente Nissewaard, sturen actief zelftesten naar mensen met een minimum inkomen. Zij willen hiermee zorgen, dat deze groep inwoners niet uitgesloten wordt. Er wordt vaak bewust gekozen om de zelftesten per post te versturen en niet alleen bijvoorbeeld via de voedselbank te verspreiden.

Fractievoorzitter Jaap Willem Eijkenduijn: “Wij willen dat iedereen de beschikking krijgt over zelftesten. Mensen die het zelf kunnen betalen, regelen dit zelf wel. Maar mensen die het zelf niet kunnen betalen, moeten wij vanuit de gemeente actief voorzien van zelftesten. Niet alleen via de voedselbank. Er zijn nog veel meer mensen die van een minimum inkomen rond moeten komen, die volgens de PvdA ook recht hebben op zelftesten. Samen krijgen we Corona eronder.”

Tekst PvdA GO