17 december 2021, Goeree-Overflakkee - Fractievoorzitters Jan Zwerus (Groep Jan Zwerus) en Rita van den Nieuwendijk (ABB) hebben onlangs besloten de krachten te bundelen en als één partij te gaan deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen van 14 t/m 16 maart 2022. "Met name de kritische houding tegenover de Transitievisie Warmte brengt de partijen samen (...) Enkele andere programmapunten zijn: het bouwen van starterswoningen voor de Flakkeese jeugd, geen biomassacentrale en een distributiecentrum op het bedrijventerrein bij Oude-Tonge, geen verdere uitbreiding van het aantal windturbines op eiland én Ouddorp mag niet het Goereese Benidorm worden...." Lees meer >>

“Groep Jan Zwerus en Algemeen Burger Belang zitten al geruime tijd met diverse programmapunten op dezelfde lijn”, aldus Van den Nieuwendijk. “De beslissing om samen verder te gaan was daarom een logische keuze”. Naast Van den Nieuwendijk sluit ook ABB steunfractielid John Albrechts zich aan bij Groep Jan Zwerus, Jan Zwerus wordt de lijsttrekker.

Aardgas
Met name de kritische houding tegenover de Transitievisie Warmte brengt de partijen samen. GJZ en ABB zijn de enige politieke partijen in de gemeenteraad die onlangs tegen deze plannen hebben gestemd; “inwoners van Goeree-Overflakkee worden in de toekomst door de gemeente gedwongen om over te stappen van aardgas naar het veel duurdere waterstof zonder dat daar financiële dekking voor is. We staan aan de vooravond van decennia waarin gewone burgers financieel in de problemen komen omdat het gebruik van aardgas verboden wordt” aldus Zwerus.

Programmapunten
Enkele andere aansprekende programmapunten van Groep Jan Zwerus zijn:
*Het bouwen van starterswoningen voor de jeugd van G-O met name in de kleinere dorpskernen, *Oude-Tonge behoeden voor een Flakkeese Maasvlakte; GJZ is dus tegen de komst van een biomassacentrale en een distributiecentrum op het bedrijventerrein bij Oude-Tonge
*Geen verdere uitbreiding van het aantal windturbines op G-O
*In Ouddorp geen Bad Oost, Ouddorp mag niet het Goereese Benidorm worden.

Kandidatenlijst
Zwerus is blij dat de lokale partijen nu samen optrekken richting de gemeenteraadsverkiezingen. “Samen vormen we een sterke lokale partij met een kandidatenlijst die klinkt als een klok, het is een mooie mix van jong en oud (van 18 tot 78 jaar), mannen en vrouwen, ervaren mensen en vers bloed, kortom een fantastische lijst waarmee we vol vertrouwen de verkiezingen ingaan. De inwoners van Goeree-Overflakkee weten wat ze aan ons hebben, samen met onze kandidaten hebben we een prima partijprogramma geschreven en bijna elke dorpskern is vertegenwoordigd op onze kandidatenlijst”.

Tijdens de partijbijeenkomst op 7 januari worden de kandidatenlijst en het volledige partijprogramma bekend gemaakt, ook zal op die dag de vernieuwde website van Groep Jan Zwerus online gaan.