29 november 2021, Middelharnis - Vanwege het grote tekort aan opvanglocaties gaat het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) - na toezegging van het gemeentebestuur van Goeree-Overflakkee - naar verwachting 75 asielzoekers huisvesten op een riviercruiseschip. Dit schip de Poseidon ligt inmiddels bij het Havenhoofd in Middelharnis. Gemeente deed afgelopen vrijdag een update op haar website: "Van de reder hebben wij het bericht ontvangen dat het schip de Poseidon maandagmorgen 29 november aanstaande bij het Havenhoofd zal afmeren...." Echter werd dit bericht ingehaald door de werkelijkheid en meerde het schip zondag aan het begin van de avond aan. Lees hieronder verder.

Gemeente Goeree-Overflakkee vrijdag 26 november 2021 op haar website: Van de reder hebben wij het bericht ontvangen dat het schip de Poseidon maandagmorgen 29 november aanstaande bij het Havenhoofd zal afmeren. Maandagmiddag staat een inspectie gepland van diverse veiligheids- en gezondheidsdiensten. Op basis van de bevindingen van die inspectie wordt het schip en de omgeving in de dagen daarna verder gereed gemaakt voor de ontvangst van de asielzoekers. Gemiddeld duurt dat een week.

Over het verdere verloop rondom de noodopvang asielzoekers bij het Havenhoofd Middelharnis houden we u vanuit het gemeentebestuur de komende periode continu op de hoogte.

Bron/tekst website gemeente Goeree-Overflakkee.