13 november 2021, Regio - Afgelopen maandag 8 november bezochten de drie gedeputeerden, Zevenbergen, Stol en Potjer van de provincie Zuid-Holland, ons eiland Goeree-Overflakkee. In Middelharnis werden ze bijgepraat over de Regio Deal. Burgemeester Foort van Oosten van Nissewaard was er om namens de gemeenten van de Regio Deal, Hoeksche Waard, Goeree-Overflakkee, Brielle, Westvoorne, Hellevoetsluis en Nissewaard de provinciale bestuurders welkom te heten en rond te leiden. Lees meer >>>

Vervolg
De gedeputeerden werden bijgepraat over wat er tot nu toe was bereikt binnen de Regio Deal en hoe er samengewerkt wordt door de gemeenten. De thema’s onderwijs en arbeidsmarkt, landschap en toerisme, agrifood en duurzaamheid werden toegelicht door de betrokken wethouders.

Burgemeester Foort van Oosten: “Het bezoek van de gedeputeerden aan onze regio laat zien dat ook de provincie heel betrokken is bij onze regio en vertrouwen heeft in de manier waarop we met de Regio Deal dit gebied sterker, innovatiever en krachtiger willen maken. En dat we dit doen door met allerlei partijen samen te werken zoals gemeenten en provincie maar vooral ook met de samenleving, met ondernemers en onderwijsinstellingen.”

Verbinden en samenwerken
Wethouder Wouter Struijk van Nissewaard sprak over het doel van de regio om mensen hier op te leiden, zodat de ondernemers in de regio goede, regionaal betrokken werknemers aan zich kunnen binden. Om dit te kunnen doen zetten we binnen de Regio Deal in op het samenwerken van ondernemers en onderwijsinstellingen. Om de gedeputeerden te laten zien hoe dit in de praktijk werkt, werden ze rondgeleid op de beroepscampus in Middelharnis. Wethouder Aart Jan Spoon van de gemeente Hellevoetsluis vertelde de provinciale delegatie daarna meer over hoe de regio inzet op de vrijetijdseconomie, waarbij niet alleen naar recreatie, maar ook naar een goede leefomgeving voor inwoners wordt gekeken.

Rondrit
Na de bijpraatsessies was het tijd om de regio zelf in te trekken. Tijdens een rondrit over het eiland werden de gedeputeerden door wethouder Tea Both van Goeree-Overflakkee bijgepraat over de ambities van de regio op het gebied van duurzaamheid. De tour over het eiland leidde langs verschillende duurzame initiatieven zoals de duurzame milieustraten en Stad aan ‘t Haringvliet. Tot slot sprak wethouder Paul Boogaard van Hoeksche Waard over het onderwerp agrifood, het grote belang van landbouw voor deze regio en hoe deze sector bezig is met innoveren. De volgende bijpraatsessie met de provincie Zuid-Holland zal februari volgend jaar plaats vinden.