6 september 2021, Stellendam - Sinds 1992 houdt ISAR (International Society for Animal Rights) iedere derde zaterdag van augustus de ‘ Internationale Dakloze Dieren Dag ‘ (International Homeless Animals’ Day = IHAD). In het kader van deze dag is een delegatie van de Werkgroep Zuid-Hollandse Eilanden van de Partij voor de Dieren, op werkbezoek gegaan bij A Seal Zeehondenopvang in Stellendam. Lees hieronder verder.

Vervolg

Machteld Geut, dierenarts van A Seal vertelde wat de zeehondenopvang doet voor de Grijze - en de Gewone zeehond. Naast onderzoek, vangen zij zieke of gewonde zeehonden op. Zo hebben zeehonden soms bijvoorbeeld last van een longworm. Ook zien zij een toenemend aantal zeehonden die verwond zijn door plastic of door achtergelaten visgerei. Regelmatig zien zij zeehonden die een vis met haak en visdraad er nog aan heeft doorgeslikt en daardoor in grote problemen komen. Plastic wordt per ongeluk opgegeten of de dieren raken erin verstrikt. Het is daarom van groot belang om visgerei en plastic goed op te ruimen, geen draden af te knippen en de vis met haak en al los te laten.

Huilers
Een zeehonden pup kan het hele jaar door worden geboren, de ene soort werpt namelijk in de zomer en de andere in de winter. De pups blijven 6 weken op het strand, waarvan de laatste drie alleen. Het is erg belangrijk dat ze dan niet worden meegenomen omdat ze niet in nood zijn en dit de dieren verstoord. De pups worden huilers genoemd omdat ze hard kunnen huilen, toch zijn ze dan vaak niet in nood. Bij twijfel kan het best contact worden opgenomen met A Seal. Wanneer een dier echt in nood verkeerd komt A Seal in actie.

De werkgroep Zuid-Hollandse Eilanden van de PvdD dankt A Seal voor de hartelijke ontvangst en wenst hen veel succes bij hun belangrijke werk voor deze dieren.