30 juli 2021, Regio - De conclusie na een intern onderzoek van Rijkswaterstaat is dat de files, met een deels afgesloten Haringvlietbrug, veel langer zullen zijn dan gedacht, zo meldde NOS gisteren. Ook in de regio rondom de brug zal er veel overlast zijn is de verwachting. CDA-Kamerlid Jaco Geurts heeft met spoed vragen gesteld aan de Tweede Kamer (zie onder). CDA Goeree-Overflakkee heeft, samen met CDA Hoeksche Waard, CDA Schouwen-Duiveland, CDA Zuid-Holland en CDA Zeeland goed contact met Kamerlid Jaco Geurts hierover: "We waarderen zijn inzet richting de minister voor deze zorgelijke en acute situatie". Wethouder Tea Both-Verhoeven reageert: "Ook vanuit Goeree-Overflakkee waardering en dank voor de grote inzet die jullie richting minister plegen!" Lees hieronder meer.

CDA-Kamerlid Jaco Geurts twittert: "Situatie Haringvlietbrug is nog ingrijpender voor de regio dan eerst verwacht met forse extra reistijd tot gevolg. Met Peter de Groot spoed aanvullende schriftelijke vragen gesteld. Aanvullend op eerder gestelde schriftelijke vragen en ingediende motie."

Niet het toegezegde "maximale half uur extra", zal de reistijd verlengen, maar dit wordt meer dan een uur. Dat blijkt uit onderzoek dat is uitgevoerd in opdracht van Rijkswaterstaat, melden meerdere betrokkenen aan de NOS en de uitkomsten daarvan zijn niet gedeeld met de buitenwereld.