18 juni 2021, Sommelsdijk - Eind mei heeft het college Goeree-Overflakkee besloten dat de Sommelsdijkse Markt, de oudste van Nederland, definitief in Middelharnis blijft. De PvdA heeft begrip voor de argumenten van de marktondernemers dat de huidige plek voor hen voor meer omzet zorgt. Maar bij de tijdelijke verplaatsing i.v.m. corona van Sommelsdijk naar Middelharnis in mei 2020 is collegebreed beloofd ‘tijdelijk is tijdelijk’. Ook ligt in het collegeprogramma (SGP, VKGO, CDA en VVD)vast dat de markt in Sommelsdijk blijft... Lees hieronder meer.

Vervolg

Kortom alle reden voor kritische vragen door de PvdA in de raadsvergadering van 17 juni 2021.

Jaap Willem Eijkenduin, fractievoorzitter PvdA, voelt wethouder Bruggeman (VKGO) aan de tand over zijn standpunt. De PvdA heeft begrepen dat hij tegen het collegestandpunt heeft gestemd. Begrijpelijk gezien de bindende afspraak in het collegeprogramma over de Sommelsdijkse markt. Echter, welke politieke consequenties trekt de wethouder en het VKGO hier uit. SGP, CDA en VVD hebben met het collegeprogramma toch VKGO beloofd dat de markt in Sommelsdijk blijft.

De PvdA merkt onrust in Sommelsdijk over het collegebesluit. Waarom zijn inwoners en belanghebbenden niet betrokken voordat het besluit is genomen? Het college zegt toch inwonersparticipatie hoog in het vaandel te hebben.

Jaap Willem Eijkenduijn, fractievoorzitter, zal wethouder Tea Both (CDA) vragen waarom inwoners, ondernemers en organisaties, zoals het Streekmuseum en de Remonstrantse Kerk (met tentoonstellingsruimte) niet bij het besluit betrokken zijn.

De PvdA is nieuwsgierig naar de reactie op haar vragen. De PvdA hecht veel waarde aan inwonerspartcipatie en dat is hier zeer gemist. Wil je met de PvdA hierover dit onderwerp in gesprek en/of heb je ideeën die je met ons wilt delen. Dat kan op onze facebookpagina PVDA GOEREE OVERFLAKKEE. Ook ben je van harte welkom bij onze inloopfracties. De data staan op de facebookpagina.

Tekst PvdA GO