Regio Goeree-Overflakkee - De drie gezamenlijke VVD netwerken Voorne aan Zee, Hoeksche Waard en Goeree-Overflakkee organiseren op dinsdag 29 juni 2021 een politiek iCafé met als thema 'Veiligheid op de drie eilanden onder Rotterdam'. "Na de inleidende visie van de drie sprekers is er ruimte om met hen en met elkaar in gesprek te gaan over het thema veiligheid. Wil je aanwezig zijn, een vraag stellen of gewoon meeluisteren? Meld je aan..." Lees hieronder verder.

Vervolg

Veiligheid is een thema waar iedereen mee te maken heeft. Veiligheid op straat, corona, criminaliteit of ondermijning, brandveiligheid, ambulancezorg etc. Tijdens het iCafé Veiligheid laten drie deskundigen, ieder vanuit hun eigen invalshoek, hun licht schijnen over dit thema.

Arjen Littooij, algemeen directeur van de Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond (VRR) zal ingaan op de uitdagingen qua ambulance- en brandweertaken in de regio en ook op het effect van corona hierop.

Vervolgens zal VVD Tweede Kamerlid Ulysse Ellian ingaan op het thema criminaliteitsbestrijding en ondermijning. Dit laatste betekent dat de boven- en onderwereld met elkaar verweven raken en dit heeft grote effecten op de leefbaarheid en veiligheid in gemeenten.

Tot slot zal Christian Nagtegaal, beleidsadviseur openbare orde en veiligheid van de gemeente Westvoorne, ingaan op het veiligheidsbeleid vanuit gemeentelijk perspectief, zoals de inzet van boa’s, de veiligheidsrisico´s en veiligheidsplannen.

Na de inleidende visie van de drie sprekers is er ruimte om met hen en met elkaar in gesprek te gaan over het thema veiligheid.

Wil je aanwezig zijn, een vraag stellen of gewoon meeluisteren? Meld je dan aan via www.vvdgo.nl/icafe.

Programma
19.45 Inloop voor de deelnemers.
20.00 Opening door Marja Roza (voorzitter VVD netwerk Voorne aan Zee)
20.05 Arjen Littooij (algemeen directeur Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond)
20.20 Ulysse Ellian (VVD Tweede Kamerlid en woordvoerder Justitie & Constitutie)
20.35 Christian Nagtegaal (beleidsadviseur openbare orde en veiligheid
gemeente Westvoorne)
20.50 Vragen en discussie
21.25 Afsluiting door Marja Roza