Oude-Tonge - Inwoners van Oude-Tonge ontvingen afgelopen week een brief van burgemeester en wethouders van gemeente Goeree-Overflakkee, met de vraag om een enquête in te vullen en zo mee te denken met de gemeente over de invulling van het dorp. Om het kader te bepalen voor deze opgave heeft gemeente een cultuurhistorisch en stedenbouwkundig onderzoek laten uitvoeren. Gemeente: "Als gemeente vinden wij echter dat uw mening niet mag ontbreken bij de inventarisatie. Ook betrekken we u graag bij het vervolgtraject." Lees hieronder meer.

Vervolg

Gemeente Goeree-Overflakkee: "Hoe maken we de dorpskern van Oude-Tonge nog aantrekkelijker voor bewoners, ondernemers en bezoekers? Vanuit een initiatief van bewoners ontvingen we mooie ideeën om het Kaaiplein in Oude-Tonge te verbeteren. Hier zijn we ontzettend blij mee. Als gemeente keken we ook naar de omgeving rondom het Kaaiplein. Maar niet alleen op het Kaaiplein, ook op andere plekken in de historische kern van Oude-Tonge liggen kansen om de uitstraling, het gebruik en de samenhang te verbeteren."

Om het kader te bepalen voor deze opgaven heeft gemeente Goeree-Overflakkee een cultuurhistorisch en stedenbouwkundig onderzoek laten uitvoeren. Het onderzoek geeft inzicht in de historische ontwikkeling van Oude-Tonge en in het huidige gebruik en de inrichting van de belangrijkste openbare ruimtes in de dorpskern: de Kerkring, Voorstraat, het kruispunt Molendijk-Voorstraat, het Kaaiplein en de Dabbenhof.

"Als gemeente vinden wij echter dat uw mening niet mag ontbreken bij de inventarisatie. Ook betrekken we u graag bij het vervolgtraject. In dit traject gaan we in kaart en beeld verschillende scenario's voor de (her)inrichting en het functioneren van deze plekken met de bewoners bespreken. Ook de onderlinge samenhang van deze plekken komt hierbij aan de orde. Het doel van he traject is om de algemene en specifieke uitgangspunten vast te leggen voor kwaliteitsverbetering van de dorpskern en een meerjarenplan op te stellen."

De vragen van de enquête die bewoners gevraagd is in te vullen gaan over hoe de dorpskern in het algemeen waardeert en gebruikt in het dagelijks leven.

Het invullen van de vragenlijst kost circa 15 minuten. Invullen kan tot 18 juni. Gemeente: "Kent u mensen in uw omgeving die ook graag de vragenlijst invullen? Deel de bovenstaande link gerust. We zijn erg benieuwd naar uw kijk op het dorp. Bedankt alvast voor uw deelname!"