25 mei 2021, Oude-Tonge - "Wij vragen ons dus nog steeds af waarom deze gemeente haar eigen beleid zo makkelijk over boord gooit...", zo klinkt de boodschap van inwoners en de dorpsraad van Oude0Tonge, die zwaar teleurgesteld zijn in de gemeenteraad van Goeree Overflakkee. "Op donderdag 20 mei jl. is er een verklaring van geen bedenkingen afgegeven door de gemeenteraad, ondanks het bezwaarschrift en een petitie van 1100 handtekeningen was het niet genoeg voor de raad om de inwoners gerust te stellen en het verzoek tegen te houden. Naast de grote hoeveelheid kassen, windmolens, staalslakken en hennepteelt, krijgt Oude-Tonge nu blijkbaar een industrieterrein...." De dorpsraad heeft vragen gesteld waar zij nog geen antwoorden zijn gegeven. Lees hieronder meer.

Vervolg

Dorpsraad en inwoners Oude-Tonge: "Wij vragen ons dus nog steeds af, waarom deze gemeente haar eigen beleid, om een milieu-categorie van maximaal 2.1 te hanteren, zo makkelijk over boord gooit.

Wat is de reden om van het beleid een Groen Eiland te zijn met een slogan van Rust, Ruimte en Natuur te veranderen in windmolens en industrie? Daar is nog geen opheldering over gegeven.

Door de stemming is duidelijk, dat de gemeenteraad niet luistert naar de inwoners, maar blijkbaar meer waarde hecht aan de plannen van grote bedrijven en investeerders.

Oude-Tonge, wordt nu het zwaarst getroffen dorp door gemeentelijk beleid?

Wij maken ons dan ook grote zorgen over de grote toename van stankoverlast en niet te vergeten over de infrastructuur. Dit bedrijf brengt een grote toename van vrachtverkeer met zich mee en daarnaast zijn er ook plannen om op het terrein nog een groot distributiecentrum te realiseren.

Wij zouden heel graag van de voorstemmers willen horen, wat de motivatie is geweest om deze keuze te maken, want wij, en de inwoners begrijpen dit niet."

Dorpsraad Oude-Tonge zal de komende weken benutten om te kijken wat zij nog kunnen in deze.