7 mei 2021, Middelharnis - De mogelijke plannen voor een oostelijke randweg rond Middelharnis doen nogal wat stof opwaaien vanwege het idee dat er veel bomen gekapt zouden worden. VVD Goeree-Overflakkee: "We waarderen de betrokkenheid van de inwoners en NLGO die wijzen op de nadelen van een oostelijke randweg met kanaalkruising." De VVD is het eens dat zoveel mogelijk bomen behouden moeten blijven. Dat is iets waar bij de verdere uitwerking rekening mee gehouden zal moeten worden. "Op dit moment is het exacte tracé voor de randweg echter nog helemaal niet bepaald, laat staan dat er duidelijk is of er een boom gekapt moet worden. De vraag die nu aan de gemeenteraad wordt gesteld is of er wel of niet een haalbaarheidsonderzoek moet worden uitgevoerd." Lees hieronder meer.

Vervolg

Middelharnis kent al jarenlang diverse verkeersproblemen qua verkeersveiligheid, drukte en geluidsoverlast. Met kleinere oplossingen kunnen we een deel van deze problemen aanpakken, maar het echte probleem (de drukte in de straten) gaan we daarmee niet oplossen. Want het aantal auto’s per huishouden neemt al decennia toe.

Eerdere onderzoeken hebben uitgewezen dat de oostelijke randweg de best mogelijke oplossing is. Met het haalbaarheidsonderzoek willen we onderzoeken of het voorgestelde scenario werkelijk de best haalbare oplossing is. De uitkomst van het onderzoek zal een concreter beeld geven van de effecten, consequenties en de kosten. Natuurlijk zullen ook de effecten op het aanwezige groen daarin worden meegenomen. Inwoners krijgen hierbij ook de mogelijkheid om inbreng te leveren. Op basis hiervan zal bepaald worden of een oostelijke randweg ook daadwerkelijk haalbaar en wenselijk is.

De VVD Goeree-Overflakkee wil deze informatie graag boven tafel krijgen en zal daarom ook instemmen met het onderzoek.