Sommelsdijk - Er valt wat te kiezen tijdens de komende Tweede Kamerverkiezingen. Uit onze regio staat Daniël Huising (39) uit Sommelsdijk op de kandidatenlijst – plaats 72 bij het CDA. Huising vindt het belangrijk om de stem van Goeree-Overflakkee te laten horen. "Eervol dat ik door het CDA gevraagd ben om ons eiland te vertegenwoordigen en zo ook lijsttrekker Wopke Hoekstra, Pieter Omtzigt en alle andere kandidaten mag ondersteunen". Lees hieronder meer.

Vervolg

Huising werd in 2018 met 731 voorkeursstemmen gekozen in de gemeenteraad. Voor de Tweede Kamer zijn 18.000 voorkeursstemmen nodig. Hij hoopt op minimaal hetzelfde aantal stemmen als bij de gemeenteraadsverkiezingen. “Met een groot aantal voorkeursstemmen ziet Den Haag dat wij een regio zijn om rekening mee te houden. Dat maakt de kans voor een kandidaat van Goeree-Overflakkee groter om bij de volgende verkiezingen hoog op de lijst te komen.”

Investeren in de regio en het platteland

Huising is blij dat het CDA in het verkiezingsprogramma radicaal kiest voor de regio, zoals hij vorig jaar bij het CDA-congres heeft opgeroepen. Investeren in bereikbaarheid en behoud van voorzieningen op het platteland, extra wijkagenten, zorg dichtbij en versterking van regionale ziekenhuizen. “Voor goede zorg en de werkgelegenheid is het ziekenhuis in Dirksland essentieel voor ons eiland.”

Zekerheid voor de middeninkomens

Sterker uit de crisis door in de regio te investeren in de economie van morgen. Kleinere ondernemers helpen om de draad weer op te pakken. Voor innovatieve landbouw en visserij met een fatsoenlijk verdienmodel voor boeren en vissers. Zekerheden herstellen met vaste banen weer als norm, lagere belastingen voor gezinnen en middeninkomens, terug naar de basisbeurs en een goed pensioen.

Zekerheid van een eigen woning

Huising: “We moeten gericht betaalbare en duurzame woningen bouwen in alle dorpen, zodat ook jongeren en jonge gezinnen op het eiland een eigen huis kunnen hebben. Met variatie in het aanbod van woonvormen zoals tiny houses voor starters en hofjes voor ouderen, groen in de wijk en ruimte voor kinderen om buiten te spelen en veilig naar school te fietsen.”

Een land van fatsoen en saamhorigheid

Het CDA vindt dat er een omslag nodig is van individualisme naar saamhorigheid. Meer dan ooit is eenzaamheid een probleem. Het CDA staat voor een samenleving waar mensen elkaar helpen en de overheid dienstbaar is aan burgers. Onze waarden weer centraal stellen, tradities koesteren en normen bewaken. Elkaar behandelen met respect en fatsoen.

Een stem voor ons eiland

Huising hoopt dat de kiezer via hem het eiland een stem geeft in Den Haag. “Velen in Den Haag weten oprecht niet wat er speelt in de regio. De afgelopen jaren is de aandacht voor kansen in de regio gegroeid, maar alleen als we nu doorpakken kunnen we dit verzilveren. Het is belangrijk dat ook onze regio een vertegenwoordiger in de Tweede Kamer heeft.”