Mirjam doet een oproep aan haar mede-eilandbewoners van gemeente Goeree-Overflakkee: "Ik hoop dat het goed met je gaat in deze lastige tijd! Gelukkig zijn deze week een paar versoepelingen van de lockdown aangekondigd, onder andere voor de contactberoepen en het onderwijs. Daar ben ik enorm blij mee! Over een paar weken zijn er verkiezingen voor de Tweede Kamer. De Tweede Kamer besluit over onderwerpen die ons allemaal aangaan. Ik sta op de lijst namens de VVD...." Lees hieronder verder.

Vervolg

Dat was geen moeilijke keuze, want ik geloof in de normale Nederlanders die het beste uit zichzelf halen en richting geven aan hun eigen leven. Die daarmee ons land samen stapje voor stapje nóg beter maken. Nu de eindstreep van de crisis in zicht is, moeten we vooruitkijken en keuzes maken die werken voor die Nederlanders.

Als boerin en bewoner van het platteland merk ik dat er vaak nog onvoldoende aandacht is voor het platteland. En dat niet altijd de beste beslissingen worden genomen voor de landbouw. Vanuit mijn kennis en ervaring als wetenschapper merk ik dat te veel beslissingen op basis van emotie en onderbuikgevoel worden genomen. Dat zorgt voor onbegrip bij mensen.

Daarom wil ik de Tweede Kamer in. Om het platteland en de boeren een stem te geven in Den Haag. Om richting te geven aan betere beslissingen, op basis van feiten en wetenschappelijke kennis. Zo krijgen mensen meer waar voor hun belastinggeld en meer vertrouwen in de politiek!