Goeree-Overflakkee - Op vrijdag 5 maart 2021 hoopt de nummer 5 op de lijst van de ChristenUnie, Pieter Grinwis (41), een bezoek te brengen aan Goeree-Overflakkee. Samen met een deel van de lokale ChristenUniefractie bezoekt hij de Visafslag in Stellendam, De Huiskaemer in Melissant, gemengd agrarisch bedrijf Ras in Den Bommel en het familiebedrijf Dogterom akkerbouw- en bloembollenteelt in Oude-Tonge. Lees heironder verder.

Vervolg

Pieter Grinwis is van boeren komaf en geboren en getogen op Goeree-Overflakkee . Binnen de ChristenUnie is hij geen onbekende. Hij geldt als een buitengewoon politiek talent. Als financieel-economisch beleidsadviseur nam hij bij de vorige kabinetsformatie deel aan de coalitieonderhandelingen. Uit zijn koker kwam de afspraak om het eigen risico in de zorg niet verder te verhogen. Als beleidsmedewerker was hij de man achter de 'meloen die moest worden doorgeslikt' toen de dividendbelasting in de Tweede Kamer moest worden verdedigd. De ChristenUnie was tegen dit onderdeel van het coalitieakkoord en dat was door de meloen voor iedereen zonneklaar. Verder is hij ook de architect van een nieuw belastingstelsel zonder ingewikkeld toeslagensysteem, een prominent onderdeel van het nieuwe verkiezingsprogramma.

Voor de ChristenUnie is hij ook raadslid in de gemeente Den Haag. In de Haagse raad staat hij bekend als een denker, inhoudelijk sterk, politiek behendig en met de gave van het woord. Iemand met veel meer invloed dan je van een eenpitter in de raad zou verwachten. De ChristenUnie heeft stevige verwachtingen van deze nieuwkomer op plek 5 van de kandidatenlijst, die al lang geen nieuwkomer in de politiek meer is. In de campagne richt hij zich onder meer op vraagstukken in de land- en tuinbouw, klimaat, energie en wonen en met genoeg stemmen na 17 maart ook in de Tweede Kamer.

Tekst CU