Goeree-Overflakkee - Rondom Kerst en de jaarwisseling op ons mooie eiland Goeree-Overflakkee, een woord van burgermeester Ada Grootenboer-Dubbelman: "Beste lezer, 2020 is alweer bijna voorbij. Het is een jaar geworden dat we met elkaar niet snel zullen vergeten. Het jaar begon met mooie vooruitzichten en leuke plannen. Het liep anders. Het werd een jaar in het teken van de strijd tegen corona...." Lees hieronder meer.

Vervolg

"Misschien is het een jaar geworden dat we snel wíllen vergeten. Maar dan doen we 2020 toch geen recht. Laten we vooral de positieve dingen onthouden. Er werden huwelijken gesloten, baby’s geboren en huizen gekocht. De saamhorigheid was groter dan ooit. Meer dan ooit zagen we de veerkracht van onze ondernemers en inwoners. Die veerkracht, die hoop ik ook te zien tijdens de feestdagen en Oud en Nieuw. Focus op wat wel kan en niet op wat niet mogelijk is.

Bij uitstek zijn Kerst en Oud en Nieuw dagen waarop samenzijn belangrijk is. Zoek juist nu de verbondenheid, al is het niet in grote familiekring en zonder grootschalige evenementen, vreugdevuren, vuurwerk of carbidschieten. Dat kan best wel even een teleurstelling zijn, maar laten we vooral voor ogen houden waarom we dit doen. Het is nodig. We kunnen allemaal ons steentje bijdragen om de zorg, de hulpverleners en onze boa’s niet verder te belasten. Door de druk op de zorg te voorkomen blijft ook u de zorg ontvangen die u nodig heeft.

We doen dit mét elkaar, niet tegenover elkaar. Laten we allemaal onze verantwoordelijkheid nemen.

Namens het gemeentebestuur wil ik u, ondanks de lastige tijd waarin we leven, prettige feestdagen wensen. Laten we er met elkaar het beste van maken. Ik wens u allen een liefdevol en gezond 2021!"

Ada Grootenboer-Dubbelman,
Burgemeester van Goeree-Overflakkee