Middelharnis - Politieke partijen VVD en Vitale Kernen Goeree-Overflakkee hebben gezamenlijk herhaaldelijk vragen gesteld over het ontbreken van een openbaar toilet in het winkelcentrum van Middelharnis. De partijen vinden dit niet alleen ongastvrij, maar ook problematisch in tijden van corona. De partijen zijn dan ook blij dat vanaf 23 november 2020 iedereen gebruik kan maken van het toilet in het Diekhuus tijdens winkeltijden. Lees hieronder meer.

Vervolg

De VVD en Vitale Kernen GO hebben vragen gesteld over het ontbreken van een openbaar toilet in Middelharnis. Vanuit diverse inwoners en ondernemers kwamen hier klachten over. Zeker in coronatijd is dit extra problematisch, omdat de horeca gesloten is. Bovendien vinden de partijen dat een toilet een basisvoorziening is in een gastvrij winkelcentrum. VVD en Vitale Kernen GO hebben dan ook gezamenlijk meerdere malen de urgentie van een openbaar toilet bij het college onder de aandacht gebracht.

Inmiddels heeft het college besloten dat vanaf 23 november het toilet in het Diekhuus gebruikt kan worden. Het toilet is dan doordeweeks open van 9.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Goede hygiëne is - zeker in deze tijden - erg belangrijk. Daarom worden de toiletten regelmatig schoongemaakt en is er altijd iemand aanwezig om de toiletten te beheren. De VVD en Vitale Kernen GO zijn blij dat deze voorziening nu gerealiseerd wordt.