Varsselder, 5 november 2020 - Tijdens de persconferentie van dinsdag 3 november j.l. maakte Minister-President Mark Rutte bekend dat reizen naar het buitenland sterk wordt afgeraden, zelfs verboden wordt. Letterlijk zei hij: “Reis tot half januari niet naar het buitenland, tenzij het echt noodzakelijk is. Het Caribisch deel van het koninkrijk behandelen wij niet als het buitenland. Daar geldt alleen een negatief reisadvies als een eiland op oranje staat.” Minister-President Mark Rutte maakt hiermee heel duidelijk dat de Caribische eilanden Nederland zijn en als zodanig behandeld worden. “Totale onzin” zegt initiatiefnemer Mark Vos van Stichting Dierenhulp. Lees hieronder verder.

Vervolg

“Totale onzin” zegt initiatiefnemer Mark Vos van Stichting Dierenhulp. “De eilanden zijn Nederlands als dit zo uitkomt in Den Haag. Wij hebben samen met juristen, dierenartsen, veterinaire dienst en lokale politici nieuwe regelgeving opgesteld om dieren bij wet beter beschermd te krijgen. Ook in politiek Den Haag hebben wij dit verzoek al vaker neergelegd bij de verantwoordelijke minister of staatsecretaris. Altijd volgde het standaardantwoord dat dit geen aangelegenheid is van Nederland”.

Onverteerbaar vindt de vrijwilligersorganisatie die de Haagse politiek laksheid, meten met twee maten en desinteresse verwijt.

Dion Graus

PVV-kamerlid en initiatiefnemer van het meldnummer ‘144 red een dier’ Dion Graus is het volkomen eens met de kritiek van Stichting Dierenhulp.

“Ik ken de organisatie al sinds de start en weet waarvoor ze staan en dat is dierenleed een halt toe roepen. Ik begrijp dan ook de frustratie want dieren worden wel als niet Nederlandse dieren beschouwd door de regering. De aangeboden wetgeving heb ik gezien en ziet er prima uit. Uitvoerbaar en draagt zelfs de goedkeuring van de Korpschef van het KPCN (Korps Politie Caribisch Nederland). Dieren worden in de kou gezet door de regering die verantwoording hiervoor afschuift, niet echt diervriendelijk.” Aldus Tweede Kamerlid Dion Graus.

Stichting Dierenhulp heeft de nieuwe dierenregelgeving aangeboden aan de eilanden waarbij enkel Aruba sinds 2015 een deel heeft ingevoerd. De overige eilanden tonen geen prioriteit op dit onderwerp.: Wij blijven de vinger aan de pols houden en zullen door blijven gaan om deze discriminatie van dieren een halt toe te roepen. Als levende wezens hebben dieren gelijk mensen rechten. Ook in Nederland! Aldus Mark Vos van Stichting Dierenhulp.