Stellendam - Op woensdagavond 23 september 2020 vond, in bijzijn van wethouder Tea Both-Verhoeven, de eerste inloopbijeenkomst met thema 'Klimaatkrachtig Goeree-Overflakkee' plaats in Stellendam. "De gemeente wil in gesprek gaan met inwoners en ondernemers over de duurzame toekomst van Goeree-Overflakkee. Dit gesprek gaat over de vragen hoe we onze woningen en bedrijven gaan verwarmen zonder aardgas, waar we onze energie dan vandaan halen en hoe we om moeten gaan met de gevolgen van klimaatverandering," aldus de gemeente. Lees hieronder meer.

Klimaatkrachtig Goeree-Overflakkee

Gemeente Goeree-Overflakkee werkt aan een klimaatbestendige toekomst. Het is nodig om de uitstoot van CO2 te verminderen. Hierover zijn afspraken gemaakt in het Nationaal Klimaatakkoord.

Gemeente: "We stappen over naar nieuwe, groene energiebronnen en nemen uiterlijk 2050 afscheid van aardgas als energiebron. Dat lijkt nog ver weg, maar om dit te halen moeten nu al plannen worden gemaakt. Want waar halen we onze energie dan vandaan? Hoe gaan we onze huizen verwarmen? En hoe kunnen we omgaan met de effecten van klimaatverandering, zoals langdurige droogte en hevige buien? Hier denkt de gemeente nu al over na."

Deze week start een traject om deze vragen te bespreken met inwoners, ondernemers en maatschappelijke partners, om zo samen tot oplossingen te komen.

Bijeenkomsten

De eerste bijeenkomsten vinden plaats in Stellendam (23 en 26 september) en Ooltgensplaat (2 en 3 oktober). Tijdstippen en locaties zijn te vinden op klimaatkrachtigggo.nl.