Middelharnis - De vijf inwoners van Goeree-Overflakkee die tijdens de Lintjesregen 2020 werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau, namen de versierselen op vrijdag 3 juli in ontvangst. Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman reikte de Koninklijke onderscheidingen uit in het oude raadhuis van Middelharnis. Lees hieronder verder.

Vervolg

Door de crisismaatregelen was het dit jaar niet mogelijk om de Koninklijke onderscheidingen tijdens de Lintjesregen op 24 april uit te reiken. Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman nam toen met elk van de gedecoreerden telefonisch contact op via videobellen. Later op die dag werd aan huis een oranje boeket, een taart met afbeelding van een onderscheiding en een kaart met persoonlijke boodschap van de burgemeester bezorgd bij de decorandi.

Op vrijdag 3 juli was het zo ver dat de vijf inwoners de Koninklijke onderscheidingen in ontvangst mochten nemen. Deze datum werd landelijk vastgesteld door het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De gedecoreerden werden, elk apart met tussenpozen van een uur, uitgenodigd in het oude raadhuis van Middelharnis. In het bijzijn van een aantal familieleden, sprak de burgemeester hen toe en werden de versierselen overhandigd. Zo werd het nogmaals een unieke feestelijke dag voor Maja Ihrman-Breen uit Ouddorp, Jaap van Oostenbrugge uit Stellendam, Ad Hameete uit Dirksland, Gerrit Born uit Sommelsdijk en Jan Terlouw uit Middelharnis.