15 juni 2020, Goeree-Overflakkee - Donderdag 11 juni organiseerden de VVD Goeree-Overflakkee en VVD Voorne gezamenlijk een digitale bijeenkomst voor ondernemers. Hierbij konden ze hun vragen stellen aan VVD Tweede Kamerlid Thierry Aartsen (woordvoerder MKB en ondernemers), Pieter van Klaveren (voorzitter MKB Rotterdam-Rijnmond en bestuurslid MKB Nederland) en raadsleden. "Met bijna 35 deelnemers is het eerste webinar een succes te noemen." Lees hieronder verder.

Ondernemers stelden vragen en gingen in gesprek met VVD politici over corona, wat het voor hun bedrijf betekent en met welke vragen ze zitten.

Er waren veel vragen bij de ondernemers. Over de plannen voor beperking van de zelfstandigenaftrek, de op handen zijnde nieuwe coronawet en de rol van gemeenten en provincie bijvoorbeeld. Het uitstalbeleid in het winkelcentrum van Middelharnis kwam ter sprake, maar ook manieren hoe ondernemerscollectieven op beide eilanden zich meer zouden kunnen versterken. Het nieuwe stikstofrapport van de commissie Remkes baarde diverse ondernemers zorgen.

Thierry Aartsen gaf aan dat voor veel ondernemers de problemen nu pas beginnen en dat het voor veel ondernemers overleven is. Er komen twee uitdagingen op ons af. Als eerste dat de economie stil valt doordat consumenten minder besteden. Tweede uitdaging is de uitgestelde kredieten en belastingen van ondernemers. Hierdoor zijn ondernemers niet meer bezig met investeren, maar met het aflossen van kredieten en belastingen. De eerste prioriteit van het kabinet is nu: hoe komen ondernemers de komende maanden door? Er werden tussen Pieter van Klaveren en ondernemers direct praktische afspraken gemaakt om samen op te trekken richting de provincie.

Een samenvatting van de vragen tijdens het webinar is te vinden op www.vvdgo.nl.