18 mei 2020, Middelharnis - Gemeente Goeree-Overflakkee verrast vandaag met een gezonde smoothie de gehandicaptenzorg op ons eiland. Ruim 1600 flesjes worden namens het gemeentebestuur over het hele eiland verspreid voor zowel de cliënten als de zorgmedewerkers. "Bij de smoothies zit een brief waarin burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman namens het gemeentebestuur haar waardering uitspreekt richting de cliënten en de zorgmedewerkers. Ook heeft ze een videoboodschap opgenomen, speciaal voor de cliënten. Bekijk de video hieronder.

Vervolg

De bezorging vindt plaats op de locaties van Sjaloom Zorg, Zuidwester, Gemiva SVG, de twee Thomashuizen en De Schaapskooij in Stellendam. Ook worden de sapjes van Van Kempen Fruitsappen uit Ouddorp bezorgd bij de cliënten en medewerkers van Pameijer (voor mensen met psychische problemen of een (licht) verstandelijke beperking). Vanuit de verschillende locaties worden de smoothies door de zorgmedewerkers verder verspreid.

Bij de smoothies zit een brief waarin burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman namens het gemeentebestuur haar waardering uitspreekt richting de cliënten en de zorgmedewerkers. Ook heeft ze een videoboodschap opgenomen, speciaal voor de cliënten. Bekijk de video hieronder.

Wethouder Berend Jan Bruggeman (sociaal domein) bezorgt vanmiddag de smoothies zelf op één van de locaties. “Op veel locaties is bezoek echt tot het minimum beperkt. Daarbij is voor veel cliënten ook hun dagbesteding of werk weggevallen. Deze periode heeft zowel van personeel als bewoners veel gevraagd. Het is een pittige tijd, maar met een vitamine-impuls proberen we weer een heel klein lichtpuntje binnen te brengen.”