29 april 2020, Goeree-Overflakkee - Mensen uit oudere generaties vertellen soms makkelijker hun verhalen uit de Tweede Wereldoorlog aan de jongere generatie. De provincie Zuid-Holland vraagt aan kinderen om Zuid-Hollandse verhalen te verzamelen en hier een filmpje van maken, zodat ze nooit vergeten worden! Gemeente Goeree-Overflakkee: "Dit jaar is het 75 jaar geleden dat we zijn bevrijd van de Tweede Wereldoorlog. Een moment dat we blijven herdenken, vieren en koesteren." Lees hieronder meer en bekijk de video.

Deel door bijvoorbeeld ‘Verhalen om nooit te vergeten’ op te halen." Provincie Zuid-Holland vraagt kinderen om digitaal met hun opa of oma, of met iemand anders die de oorlog heeft meegemaakt, af te spreken en hun verhaal te delen in een video. Meer info en/of meedoen? Kijk op www.verhalenomnooittevergeten.nl.

Hoe kun je meedoen?

Interview digitaal iemand die de oorlog heeft meegemaakt over hoe het was. Maak vervolgens een creatief filmpje van dit verhaal en upload deze voor 1 mei (openbaar) op YouTube. Deel hieronder de YouTube link zodat we alle filmpjes kunnen tonen op het YouTube kanaal ‘Verhalen om nooit te vergeten’. Zo wordt het een waardevolle verzameling.