Goeree-Overflakkee - De raadsleden van de VVD zijn druk in de weer om contact te zoeken met ondernemers, inwoners, maatschappelijke organisaties en andere partijen. Doel van de gesprekken is om te horen wat er speelt, zorgen te inventariseren of soms een luisterend oor te bieden in tijden van de coronacrisis. Lees hieronder verder.

Vervolg

“Veel bedrijven en ZZP’ers hebben het zwaar in deze tijd. Er is ook veel onzekerheid over de duur van alle maatregelen, wat het extra moeilijk maakt”, vertelt raadslid Ellen Nijssen, die met regelmaat een belronde doet vanuit haar huis naar ondernemers op het eiland.

Fractievoorzitter Addy Rijerkerk belt met dorpsraden en inwoners die contact zoeken of zorgen hebben: “Er leven soms vragen over de maatregelen of er zijn ideeën hoe zaken anders of beter kunnen.” Ook raadslid Nynke Zwaga heeft contact met de dorpsraden en met agrariërs. "Er zijn veel onzekerheden, waaronder de Noodmaatregel Overbrugging ten behoeve van behoud van Werkgelegenheid (NOW) niet berekend lijkt te zijn op sectoren met seizoenspieken zoals onder andere in de tuinbouw, vaste planten en sierteelt. Dit punt hebben we ook neergelegd bij Arne Weverling VVD Tweede Kamerlid) en er zijn inmiddels ook vragen gesteld aan de minister over deze noodmaatregel."

WhatsApp

VVD Goeree-Overflakkee vindt goede communicatie, zeker nu, ontzettend belangrijk. Daarom heeft de partij een WhatsApp-nummer geopend. Bij vragen, zorgen of suggesties kun je direct contact opnemen met onze raadsleden via een WhatsApp bericht naar 06 48 263 209.

Als het communiceren op deze manier bevalt wordt het nieuw geopende WhatsApp-nummer aangehouden en toegevoegd aan de bestaande contactmogelijkheden met de lokale VVD.

Nieuwe website

Op de onlangs gelanceerde website vvdgo.nl is ook bewust gekozen alle mogelijkheden om rechtstreeks contact te leggen met de wethouder en/of raadsleden prominent op homepage te plaatsen. Directe mailadressen, telefoonnummers, WhatsApp, contactformulier en een chatfunctie. “Wij zijn van het doen en daar maakt het spreken van ondernemers en inwoners een heel belangrijk onderdeel van uit”, benadrukt Rijerkerk.

Maatregelen getroffen ondernemers

Het coronavirus zorgt ervoor dat iedereen wordt geraakt door de extra noodzakelijke maatregelen. De VVD Goeree-Overflakkee vindt dat we ook op gemeentelijk niveau alles in het werk moeten stellen om getroffen ondernemers in deze uitzonderlijke situatie te ondersteunen. Daarnaast wil de VVD Goeree-Overflakkee graag onderzocht hebben wat de mogelijkheden zijn om een corona-noodfonds op te zetten voor ondernemers die in de problemen komen en waarvoor de landelijke regelingen onvoldoende blijken te zijn. De VVD heeft hierover schriftelijke vragen gesteld en inmiddels heeft het college toegezegd de mogelijkheden voor een gemeentelijk steunfonds te onderzoeken.