19 maart 2020, Middelharnis - Onze 'burgermoeder' Ada Grootenboer-Dubbelman schreef eerder een open brief aan alle inwoners van ons eiland en daarbij een aparte brief aan alle kinderen. Ook ondernemers ontvingen vandaag een brief van haar: "....Innovatief, daadkrachtig, gepassioneerd en enorm creatief. Zo heb ik de ondernemers op Goeree-Overflakkee in de afgelopen jaren leren kennen. Deze tijd doet een groot beroep op deze eigenschappen....." Lees hieronder de gehele brief.

Brief burgemeester

"Beste ondernemer, ‘Samen staan we voor een opgave van enorme omvang’. Woorden van premier Rutte in zijn toespraak van afgelopen maandagavond. Het coronavirus heeft inmiddels een gigantische impact op ons dagelijks leven. Dat geldt voor onze inwoners, maar ook onze ondernemers op Goeree-Overflakkee worden hiermee keihard geraakt."

Samen

"We gaan een lastige tijd tegemoet. Ik leef mee met organisatoren van evenementen en met ondernemers die tijdelijk hun bedrijf moeten sluiten. Dat is zeer ingrijpend. Ik wil u op het hart drukken dat we als gemeente de uitspraak van onze premier ook letterlijk nemen: ‘Samen staan we voor een opgave van enorme omvang’. Daar waar mogelijk ondersteunen wij u. Dat begint met heldere informatievoorziening. Op onze gemeentelijke website vindt u alle informatie met betrekking tot het coronavirus.

Steun

De Rijksoverheid treft regelingen om u te helpen. Zo kunt u bijvoorbeeld werktijdverkorting en uitstel van belastingbetaling aanvragen. Op dinsdag 17 maart maakte het Kabinet een pakket aan extra maatregelen bekend om de gevolgen voor gevestigde ondernemers (onder andere zzp’ers), mkbondernemers en grootbedrijven op te vangen. Een overzicht van alle landelijke en lokale hulpmaatregelen vindt u in de rubriek ‘Werkgevers en ondernemers’ op onze website.

Advies

Er komt ontzettend veel op u af. Sommige vraagstukken zijn nieuw voor u. Mogelijk heeft u behoefte aan nader advies. De Kamer van Koophandel heeft een adviesteam ingeschakeld dat bereikbaar is op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur, via telefoonnummer (0800) 21 17. Daarnaast vindt u op de website van de Kamer van Koophandel een lijst met veelgestelde vragen door ondernemers: kvk.nl/corona.

Ook wij staan voor u klaar. Heeft u vragen over de uitvoering van de maatregelen binnen de gemeente Goeree-Overflakkee? Neem dan contact op met onze medewerkers van het bedrijvencontactpunt, via bedrijvencontactpunt@goeree-overflakkee.nl.

Inzet

Van ons allemaal wordt de komende tijd inzet gevraagd om de strijd tegen het coronavirus te winnen. Ik doe daarom een dringend beroep op iedereen om zich te houden aan de nieuwe maatregelen, zodat het virus zo min mogelijk kans krijgt zich te verspreiden. We hebben hier een gezamenlijke verantwoordelijkheid in. Innovatief, daadkrachtig, gepassioneerd en enorm creatief. Zo heb ik de ondernemers op Goeree-Overflakkee in de afgelopen jaren leren kennen.

Deze tijd doet een groot beroep op deze eigenschappen. Maar ik ben ervan overtuigd dat we samen deze crisis doorkomen. We doen dit met elkaar!

Voor nu wens ik u veel sterkte, wijsheid en een goede gezondheid voor u en uw dierbaren.

Met vriendelijke groeten,

Ada Grootenboer-Dubbelman

Burgemeester Goeree-Overflakkee.