Zondag 15 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Scholen en kinderdagverblijven sluiten tot en met maandag 6 april. Datzelfde geldt voor eet- en drinkgelegenheden en sport- en fitnessclubs. Dit heeft grote gevolgen voor onze samenleving, ook hier op Goeree-Overflakkee. Scholen en kinderopvangcentra zijn sinds maandag 16 maart dicht tot en met maandag 6 april. Het gaat hierbij om scholen in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en mbo. Voor kinderen van ouders in bijvoorbeeld de zorg, politie, openbaar vervoer en brandweer is er wel opvang in de school en het kinderdagverblijf, zodat hun ouders kunnen blijven werken. Lees hieronder meer.

Coronavirus

Scholen en kinderopvangcentra

Scholen en kinderopvangcentra zijn sinds maandag 16 maart dicht tot en met maandag 6 april. Het gaat hierbij om scholen in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en mbo. Voor kinderen van ouders in bijvoorbeeld de zorg, politie, openbaar vervoer en brandweer is er wel opvang in de school en het kinderdagverblijf, zodat hun ouders kunnen blijven werken.

Bekijk het overzicht van cruciale beroepsgroepen.

Scholen en kinderopvangcentra informeren zelf alle ouders over hun aanpak.

Horeca

Alle eet- en drinkgelegenheden zijn sinds 15 maart gesloten om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De sluiting is tot en met 6 april van kracht. Bezorgen en afhalen blijft mogelijk. Maar vermijd drukte, zorg dat u niet met andere mensen dicht op elkaar staat en neem uw consumptie mee naar huis (niet ter plaatse opeten).

Evenementen

Alle evenementen en bijeenkomsten met meer dan 100 verwachte bezoekers zijn in ieder geval tot en met 6 april afgelast.

Weekmarkten

De gemeente heeft vandaag, maandag 16 maart, besloten om alle weekmarkten op Goeree-Overflakkee tot en met 6 april af te gelasten. Kijk voor een overzicht van alle weekmarkten op: www.goeree-overflakkee.nl/weekmarkten.

Raadsactiviteiten

Alle raadsactiviteiten tot en met 6 april gaan niet door.

Streekarchief

De studiezaal van het Streekarchief is gesloten. Informatieverzoeken graag via streekarchief@goeree-overflakkee.nl doorgeven aan de medewerkers van het Streekarchief.

GO-markt

De GO-markt, het steunpunt Onderwijs en de bibliotheek (allemaal in het pand van de bibliotheek in Middelharnis) zijn voorlopig dicht.

"We danken u voor uw medewerking. Alleen samen kunnen we de verspreiding van het coronavirus tegengaan."

Op de website van de Rijksoverheid vindt u de nieuwe overheidsmaatregelen.