4 september 2019, Regio - Eén van de grootste televisie-evenementen ter wereld vindt volgend jaar in Zuid-Holland plaats. Rotterdam heeft het Eurovisiesongfestival binnengehaald. Het spektakel vindt volgend jaar mei plaats in concertzaal Ahoy. Provinciale Staten feliciteren Rotterdam van harte met dit geweldige nieuws", zegt VVD- Statenlid Rense Weide mede namens VVD, Groenlinks, D66, PvdA en CDA.

Vervolg

"Rotterdam gaat er een fantastische show van maken. We zullen ervoor zorgen dat heel Zuid-Holland meeprofiteert van deze unieke kans. Honderden miljoenen mensen krijgen straks te zien wat voor moois onze provincie te bieden heeft."

VVD, Groenlinks, D66, PvdA en CDA lezen dat het nieuwe college ambities heeft op het gebied van toerisme. Een belangrijke vraag is nu hoe die ambities met het binnenhalen van het Songfestival in concrete acties vertaald gaan worden. We zien uit naar het werkprogramma. Of zoals ze in Rotterdam zeggen: geen woorden maar daden.

De provincie Zuid-Holland trekt op initiatief van de VVD, Groenlinks, D66, PvdA en CDA, gesteund door 50plus en Denk, een miljoen euro uit voor de organisatie van het evenement.