3 juli 2019, Ooltgensplaat - Op woensdagavond 26 juni bracht een delegatie van de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders, op uitnodiging van de dorpsraad, een bezoek aan Ooltgensplaat. Het was het tweede zogenaamde kernbezoek aan het dorp, sinds de start van de nieuwe gemeente. Ook in april 2016 maakten leden van het gemeentebestuur een dergelijke informatieve wandeling door het dorp. Lees hieronder een heel verslag.

De dorpsraad van Ooltgensplaat ontving het gezelschap in ’t Centrum, waarna een route door het dorp werd gelopen. Op diverse plaatsen lichtte de dorpsraad daarbij de stand van zaken toe. De afsluiting van de avond was in het Gezondheidscentrum, waar de gemeenteraad uitgebreid werd geïnformeerd over de aanpak en werkwijze van dit medisch centrum.

Wandeling

Na een korte introductie door de voorzitter van de dorpsraad, de heer Van der Schraaf, waarbij hij de overige leden van de dorpsraad voorstelde, volgde de dorpswandeling. Die leidde via de Voorstraat naar de Kaai, waar het idyllische haventje, het Oude Raadhuis en natuurlijk het weeghuisje werden bekeken. Allemaal zaken waar de dorpsraad zich enorm voor heeft ingespannen en nog inspant. Want op deze locatie zou de dorpsraad bijvoorbeeld graag zien dat er een drankje of ijsje te koop is voor fietsende en wandelende bezoekers. Ook bij de vernieuwde dierenweide aan de Molendijk was de dorpsraad nauw betrokken.

Gezondheidscentrum

In het Gezondheidscentrum, waar huisarts Driece, diverse paramedici, enkele lokale ondernemers en ook dominee Anker aanwezig waren om de raadsleden te informeren over hun onderlinge samenwerking, was het een gezellige drukte.

Het vorig jaar geopende Gezondheidscentrum Ooltgensplaat is een initiatief van de huisartsen Driece en Boom. Preventie en vroegsignalering staan hier hoog in het vaandel.

In het centrum zitten alle zorgaanbieders bij elkaar: fysiotherapeuten, verloskundigen, het Centrum voor Jeugd en Gezin, logopedisten, noem maar op. En ook Buurtzorg en Careyn maken gebruik van dit centrum. Als kers op de taart beschikken de huisartsen over een eigen apotheek. Na de uitleg en rondleiding door het pand bleken de raadsleden danig onder de indruk van dit succesvolle initiatief.

Volgende kernbezoek

Het gemeentebestuur is blij met de door dorpsraden georganiseerde kernbezoeken. Het volgende kernbezoek staat gepland voor september 2019.