24 juni 2019, Ouddorp - Het college van B&W bezoekt periodiek bedrijven en voorzieningen in de gemeente om op die manier persoonlijk kennis te maken met de eigenaar en de wijze van bedrijfsvoering. Op dinsdag 18 juni brachten collegeleden een bezoek aan de Mekkerstee in Ouddorp. Lees hieronder verder.

Mekkerstee
De Mekkerstee is in 2001 gestart en is tot op de dag van vandaag een familiebedrijf. Het is begonnen als zorgboerderij met 75 geiten. Inmiddels zijn dit er 650! In de kaasmakerij wordt jaarlijks maar liefst 4 miljoen liter geitenmelk verwerkt. Daarnaast is er een restaurant, ijsmakerij, landwinkel, recent vernieuwde speeltuin en een pluktuin waar je zelf een mooi boeket kan samenstellen. Door al deze activiteiten is de Mekkerstee een grote attractie geworden die veel toeristen en bezoekers uit de regio trekt. Er komen ruim 100.000 bezoekers per jaar en de bezoekersaantallen blijven nog steeds groeien. Als zorgboerderij bieden ze aan 65 personen een werkplek.
De biologische geitenkaas heeft ook buiten de gemeente grote bekendheid en heeft meerdere internationale prijzen in de wacht gesleept, en is al jaren de beste van Nederland. Naast de geitenkaas maken ze ook jerseykaas, gebak, ijs en de heerlijke kokosmakronen van Jos. Het bedrijf is dinsdag tot en met zaterdag gratis te bezoeken en in de zomervakantie ook op maandag.

Het college van B&W bedankt de Mekkerstee voor het prettige bezoek en haar maatschappelijke bijdrage aan het toeristisch aanbod op Goeree-Overflakkee.

Tekst gemeente Goeree-Overflakkee.