Regio - Zaterdag 18 mei 2019 trok een campagneteam van PvdA Goeree-Overflakkee naar de stranden van Brouwersdam en Ouddorp met een internationaal verhaal. De Duitse badgasten werden voorzien van informatie over zusterpartij SPD met een aansporing om zondag a.s. vooral te gaan stemmen. Nederlandse toeristen werden gewezen dat de verkiezingen deze keer op donderdag plaatsvinden. De Duitse strandbezoekers waren zichtbaar verrast door de Nederlandse aandacht. Velen gaven aan, alvorens op vakantie te gaan, hun stem schriftelijk te hebben uitgebracht. Lees hieronder verder.

"Met een kiezerspas kunt voor de Europese verkiezingen op alle Nederlandse stembureau’s terecht. Een machtiging afgeven kan ook. De informatie daarover is te vinden op de achterzijde van de kiezerspas.
Het idee om internationaal campagne te voeren onstond tijdens een werkbezoek van PvdA Goeree-Overflakkee aan de SPD afdeling Bergkamen. Gezamenlijk programma van de sociaaldemocraten is de beteugeling van de macht van internationale bedrijven en bestrijding van concurrentie op arbeidsvoorwaarden, tussen Europese burgers."

Tekst PvdA G-O.

Foto: "Campagnemedewerker PvdA Goeree-Overflakkee Janneke Padmos".