Middelharnis – Burgemeester Ada Grootenboer wenst iedereen, mede namens het gemeentebestuur, een plezierige dag toe en bedankt de Oranjeverenigingen: “Aubades, kinderspelen, vrijmarkten, concerten, versierde fietsen, Oranjelunch, zeskamp, vlaggen en wimpels....het is weer feest op Goeree-Overflakkee! In heel Nederland wordt de verjaardag van koning Willem Alexander uitbundig gevierd en natuurlijk doen we daar in onze mooie gemeente aan mee!" Lees hieronder de hele toespraak.

Vervolg toespraak

"Een dag vol ontmoetingen met buren, familie, vrienden en bekenden. Op ongedwongen wijze en in gezellige sfeer elkaar treffen draagt bij aan het behoud van onderlinge contacten. Op het moment van schrijven, zijn alle programma's mij nog niet bekend. Maar ik weer dat veel inwoners van onze gemeente volop bezig zijn met de voorbereidingen voor Koningsdag. De saamhorigheid is groot en met veel enthousiasme worden de schouders er weer onder gezet. Eén van de karaktereigenschappen van de inwoners van Goeree-Overflakkee: doorzetten en er met volle inzet iets moois van maken!

In veel kernen van ons eiland is van alles te beleven. Jong en oud kan de dag invullen naar zijn of haar voorkeur. Niet iedereen heeft een vrije dag, er zijn ook beroepen waarbij 24/7 continuïteit nodig is. Maar wellicht krijgen ook degenen die werken nog iet mee van de feestelijke dag. Daarnaast denken we aan degenen die deze dag alleen doorbrengen, om welke reden dan ook.

Het is waardevol dat we in vrijheid gebeurtenissen zoals Koningsdag, Dodenherdenking en Bevrijdingsdag kunnen organiseren.

Bestuursleden van Oranjeverenigingen, alle vrijwilligers en sponsors, hártelijk dank voor uw bijdrage om er weer een onvergetelijke Koningsdag van kunnen maken! De loyaliteit van de sponsors en de inzet van de vrijwilligers is veel waard. Tot nu toe is het Oranjeverenigingen gelukt om mooie gevarieerde programma's neer te zetten en hopelijk blijven er voldoende enthousiaste mensen die zich hiervoor beschikbaar stellen. En dat geldt natuurlijk voor meer instanties die hun voortbestaan danken aan de ondersteuning van vrijwilligers, de spil van onze samenleving. Een groot deel van het sociale leven op Goeree-Overflakkee draait op hun belangeloze inzet. Mijn complimenten en waardering voor allen die zich inzetten voor de medemens.

Deze periode van het jaar zijn er veel activiteiten die worden georganiseerd. Laten we Koningsdag genieten van de oranje versierde omgeving en er met elkaar, van jong tot oud, een mooie feestelijke dag van maken. Ik wens iedereen veel plezier en vermaak!"

Ada Grootenboer – Dubbelman,

Burgemeester van de gemeente Goeree-Overflakkee.