Stellendam - Op vrijdagmiddag 22 maart 2019 bracht een delegatie van de gemeenteraad van Goeree-Overflakkee een bezoek aan de kern Stellendam. De gemeenteraad was door de dorpsraad van Stellendam uitgenodigd voor dit bezoek aan hun dorp. Lees hieronder verder.

Na het welkomstwoord werd de gemeenteraad door Adrie Tieleman, penningmeester van de dorpsraad Stellendam, bijgepraat over het dorp. Hij vertelde over de visserij die voor het dorp belangrijk is, zwembad ‘t Zuiderdiep, het ‘t Haegse Huus en nog veel meer belangrijke zaken. Zowel het zwembad als het ‘t Haegse Huus mogen nooit verdwijnen, aldus de penningmeester. Dat was waar de gemeenteraad in elk geval kennis van moest nemen. Ook het verdwenen tramhuisje werd benoemd en de aanleg van de Haringvlietsluizen, waar veel Stellendammers destijds werk vonden.

Het dorp Stellendam

De dorpsraad, die best tevreden is over hun dorp en over de samenwerking met de gemeente, had nog wel een aantal wensen. Stellendam moet in ieder geval een rustig dorp blijven waar het prettig wonen is. Daarnaast moet de infrastructuur op orde blijven en ‘t Haegse Huus zou een upgrade moeten krijgen. Ook verbetering van de ijsbaan staat op de wensenlijst, met daarbij een meer functionele inrichting van het gebied erom heen. Tot slot zou de rotonde aan het eind van de Voorstraat nodig opgeknapt moeten worden, dit valt echter onder het beheer van de provincie Zuid-Holland.

Stellendam telt 21 verenigingen en 388 ondernemers, die ingeschreven zijn bij de Kamer van Koophandel. Het dorp is drie basisscholen rijk met in totaal 268 leerlingen. Verder beschikt Stellendam over een kinderopvang, een supermarkt, diverse restaurants en huisartsen en een tandarts.

Wandeling

De raad maakte in een heerlijk lentezonnetje een rondgang door het dorp. De wandeling ging langs de haven, langs de molen en door het Stellebos, waar een aantal jaren geleden een prachtige natuurspeeltuin is aangelegd. Het bezoek werd gezamenlijk afgesloten in ‘t Haegse Huus met een hapje en een drankje.

Daar dankte voorzitter van de dorpsraad Peter Klink de gemeenteraad voor het bezoek aan Stellendam. De burgemeester bedankte op haar beurt, namens de gemeenteraad, voor de gastvrijheid en de informatieve middag.