Middelharnis - De laatste raadsvergadering van het jaar 2018, op 13 december, begon met het afscheid van wethouder Van der Vlugt. Hij werd toegesproken door de burgemeester en de heer D. Pijl (CDA). Daarna werd een nieuwe wethouder benoemd: Mevrouw Both-Verhoeven (CDA) werd unaniem benoemd door de gemeenteraad en werd geïnstalleerd door het afleggen van de eed. De vrijgevallen raadszetel werd ingenomen door mevrouw Keijzer-Westhoeve (CDA). Ook zij werd geïnstalleerd door het afleggen van de eed. Na deze plechtigheden werd de vergadering geschorst om de betrokkenen de hand te kunnen schudden. Lees hieronder verder.

Na hervatting van de vergadering maakte de heer Van der Weide gebruik van het spreekrecht over het onderwerp onrecht. Daarna werden er mondelinge vragen gesteld door de heer Van der Meer (Eiland van Vrijheid) over het Fort Prins Frederik.

Oordeelsvormende fase

In de oordeelsvormende fase werd achtereenvolgens gesproken over het Regionaal plan beschermd wonen en maatschappelijke opvang, de voortgang van de planontwikkeling Hernesseroord, een aanvullend budget voor duurzaamheids- en startersleningen, de derde tussentijdse rapportage 2018 en de Eindejaarsrapportage Grondbedrijf MPG 2018. Met elk van deze voorstellen heeft de raad na de beraadslaging direct en unaniem ingestemd. Vervolgens werd gesproken over een tweetal Rekenkameronderzoeken over Grip op afval en Re-integratiebeleid. Met beide voorstellen kon de raad na de beraadslaging direct en unaniem instemmen. Bij het onderzoek over Grip op afval diende de heer Eijkenduijn (PvdA) een motie in met de titel Afval loont. Deze motie werd na de beraadslaging door de indiener ingetrokken en niet in stemming gebracht. Tot slot werd in de oordeelsvormende fase gesproken over een motie van de heer Eijkenduijn (PvdA), mede namens de ChristenUnie, inzake de dekking van het eigen risico bij de collectieve zorgverzekering. Deze motie werd na de beraadslaging ingetrokken en niet meer in stemming gebracht.

Besluitvormende fase

In de besluitvormende fase is ingestemd met de Verordening op de heffing en de invordering van leges Goeree-Overflakkee 2019.

Officiële publicatie van de daarvoor in aanmerking komende besluiten volgt mogelijk nog. De raadsvergadering is na te kijken en luisteren via http://goeree-overflakkee.notubiz.nl/. De eerstvolgende raadsvergadering staat gepland op donderdag 17 januari a.s. vanaf 19.30 uur in Bestuurscentrum Het Rondeel aan de Dwarsweg 40 in Middelharnis.