Goeree-Overflakkee - Het huidige mobiele gemeentehuis (GO-bus) is in de periode van 1 december 2018 tot 1 april 2019 tijdelijk niet beschikbaar, omdat de huidige camper niet geschikt is om te gebruiken tijdens de wintermaanden. De camper doet in de genoemde periode de dorpskernen Dirksland, Ouddorp en Oude-Tonge dus niet aan. In het voorjaar van 2019 wil de gemeente dan met een nieuw mobiele gemeentehuis en een uitgebreid producten- en dienstenaanbod alle kernen gaan bezoeken. Lees hieronder verder.

Nieuw voertuig betekent nieuwe mogelijkheden
De gemeente treft de komende maanden alle voorbereidingen voor de aanschaf en de inrichting van een duurzaam en meer comfortabel voertuig. In het nieuwe voertuig is er bijvoorbeeld meer ruimte voor privacy. Daarnaast is het voertuig beter toegankelijk voor mindervaliden, stelt het de gemeente in staat om meer diensten aan te bieden en voldoet het indien mogelijk aan de ambitie op het gebied van duurzaamheid. Het is de bedoeling dat ambtenaren met het nieuwe voertuig alle dorpskernen op Goeree-Overflakkee gaan bezoeken. Ook wordt het mogelijk om in het mobiele gemeentehuis een aanvraag te doen voor een rijbewijs of identiteitskaart. Vanwege de veiligheidsaspecten haalt men het rijbewijs of de identiteitskaart nog wel persoonlijk op in het gemeentehuis of laat men de identiteitskaart (thuis)bezorgen.

Contact
In de toekomst zullen ook medewerkers van andere teams en instanties meer gebruik gaan maken van de GO-bus om zo in contact te treden met inwoners, ondernemers en bezoekers. Zodra er nieuwe ontwikkelingen over het mobiele gemeentehuis zijn, dan communiceert de gemeente Goeree-Overflakkee hierover.