Goedereede - Binnenkort start sloopbedrijf P. Sinke B.V. uit Kruiningen, in opdracht van de gemeente Goeree-Overflakkee, met de sloop van het voormalige gemeentehuis aan de Tramlijnweg in Goedereede. Naar verwachting nemen de werkzaamheden een aantal maanden in beslag en zal in januari 2019 het terrein kunnen worden opgeleverd. In 2019 kan dan gestart worden met de bouw van circa 23 woningen, bestaande uit starterswoningen, seniorenwoningen en enkele appartementen. Lees hieronder meer.

Voor de ontwikkeling van dit gebied werkte de gemeente nauw samen met de Stadsraad Goedereede. Allereerst is in juni 2017 een oproep gedaan om partijen uit te nodigen een plan in te dienen voor dit gebied. De gemeente en de Stadsraad Goedereede stelden vooraf criteria op, waar het plan aan zou moeten voldoen. De criteria zijn onder andere gebaseerd op de uitkomsten van een enquête, die in maart 2017 werd gehouden onder inwoners van Goedereede. Zeven partijen dienden, binnen de gestelde reactietermijn, een plan in om het gebied te ontwikkelen.

Het plan van De Langen en Van den Berg B.V. uit Bergambacht behaalde op basis van de criteria de hoogste score. De gemeente werkt momenteel met De Langen en van den Berg aan een nieuw plan. Hierover heeft er al een informatiebijeenkomst plaatsgevonden voor omwonenden en andere belangstellenden. Binnenkort zal er worden gecommuniceerd over het vervolg van de plannen.

Gemeente: "Door de werkzaamheden kan enige overlast niet worden uitgesloten. Wij doen er alles aan om dit tot een minimum te beperken en vragen uw begrip hiervoor."

Bron gemeente Goeree-Overflakkee