Sommelsdijk - Na zijn jarenlange verblijf in het Europees Parlement dacht politicus en theoloog Lucas Hartong: "Wat nu?" Met die belangrijke vraag in het hoofd besloot hij vanuit Sommelsdijk op reis te gaan naar midden Frankrijk. Op de fiets, omdat hij óók fietsgek is. De weerslag van dat verhaal is te vinden in zijn nieuwe boek 'Wat is jouw verhaal?' Lees hieronder meer.

Wat is jouw verhaal

Hartong: “Een lange fietstocht maken op de mountainbike of racefiets is een kwestie van durven, doorzetten en regelmatig stevig afzien. Het leven zelf is dat ook. Al gaandeweg schrijf je een verhaal en voeg je herinneringen toe aan je leven. Waarom begint iemand aan een fietstocht van ruim 600 kilometer vanuit Nederland naar Frankrijk? Ik denk dat dat te maken heeft met een diep verlangen naar méér. Het leven ten volle leven. Risico nemen en de handen aan het stuur van je fiets, kilometer na kilometer, om jezelf en God beter te leren kennen. Introspectie. Een pelgrimage naar binnen. Zoiets. Ieder leven vertelt een verhaal. Als je goed luistert kun je het horen en kun je andere mensen met jouw verhaal verrijken. Dit is een stukje van mijn verhaal en ik hoop dat de lezer zich erin herkent. Wellicht zelfs op de fiets stapt om een reis te gaan maken. Dat zou helemaal mooi zijn!”

Presentatie in Fietscafé Flakkee

Lucas Hartong was jarenlang actief in de Europese politiek, schrijft zeer regelmatig columns en is als politiek commentator te zien en horen in de landelijke media. Als hij niet ergens aan het fietsen is kun je hem ook horen spreken in een school of kerk. Hij is komende zaterdagmiddag 27 oktober 2018 aanwezig in Fietscafé Flakkee (Hobbemastraat 1, Middelharnis) om zijn boek te presenteren en bij aankoop te signeren. Tussen 13:00 en 16:00 uur bent u daartoe van harte welkom, onder het genot van een hapje en drankje. 'Wat is jouw verhaal?' is daarna te koop bij Bol.com en in Sommelsdijk (exclusief bij Boekhandel Van der Boom).