Goedereede - Op woensdag 19 september 2018 organiseert de gemeente Goeree-Overflakkee een derde en laatste informatieavond over de herinrichting Markt en Noordzijde Haven Goedereede. Tijdens deze avond presenteert de gemeente het ontwerp inrichtingsplan met twee parkeeralternatieven langs Noordzijde Haven. Doel van de avond is een keuze te maken uit beide alternatieven. Lees hieronder de tijd en plaats waar de avond gehouden wordt.

Herinrichting Markt en Noordzijde Haven

De Markt en de Noordzijde Haven in Goedereede zijn toe aan een opknapbeurt. De bestrating is toe aan vervanging en de groeiomstandigheden van de bomen zijn onvoldoende. De gemeente Goeree-Overflakkee wil dit moment aanpakken om de ideeën en wensen van omwonenden, ondernemers en andere betrokken partijen mee te nemen in de herinrichting. Dit met als doel een mooie en aansprekende inrichting te realiseren, waarvoor draagvlak is bij alle partijen.

Informatieavond

In juli 2018 zijn tijdens een tweede informatieavond twee concept inrichtingsplannen gepresenteerd. Op basis van de input van de aanwezigen en de reacties op het online platform BUURbook, is een ontwerp uitgewerkt met twee parkeeralternatieven. Parkeren langs de hele Noordzijde Haven of alleen parkeren langs de Noordzijde Haven waar aan beide kanten woningen staan. Het doel van de avond is om een keuze te maken uit beide alternatieven. Daarnaast wil de gemeente deze avond gebruiken om ideeën en wensen op te halen over het parkeerbeleid op de Noordzijde Haven.

De informatieavond is op woensdag 19 september 2018 van 19:30 tot 21:30 uur (inloop vanaf 19:00 uur) en vindt plaats in verenigingsgebouw De Ark, Kerkpad 2 in Goedereede.

Online platform

Om mee te praten over, of ideeën kenbaar te maken voor de herinrichting van de Markt en Noordzijde Haven in Goedereede, is het online platform Goedereede.buurbook.nl ingericht. Onder het kopje ‘De plannen’ is het ontwerp te vinden en kan men reageren op beide parkeeralternatieven. Op BUURbook is ook de voortgang van het proces te volgen.

Bron gemeente Goeree-Overflakkee