Middelharnis - Als DJ en producer is Martyn Green in de regio, maar ook zeker daar buiten een bekende naam aan het worden. Wie een goed feestje wil bouwen is bij de populaire DJ uit Sommelsdijk aan het juiste adres. Op de vraag of hij zich ook zo thuis voelt in de politiek verschijnt er een glimlach: "Wat denk je zelf?" De agenda van Martyn blijkt goed gevuld, toch zei hij volmondig "ja" toen Vitale Kernen bij hem op de stoep stond. "Niet omdat ik een politiek beest ben, maar wel omdat het nodig is." Lees hieronder meer.

VKGO: "Flakkee is goed bezig op diverse fronten, maar de jeugd lijkt te worden vergeten. Uitgaansmogelijkheden zijn beperkt en als er een evenement georganiseerd moet worden heb je doorzettingskracht nodig om iets van de grond te krijgen. Dat een gedeelte van de politiek zich dan ook nog gaat bemoeien met welke artiest er wel of niet op mag treden gaat echt een stap te ver. Mooi of lelijk, fatsoenlijk onfatsoenlijk kan je van mening over verschillen, maar dat hoef je niet voor je inwoners in te gaan vullen."

Vitale Kernen bleek op zoek naar een 'verbinder' tussen jeugd en politiek. Een herkenbaar persoon die als aanspreekpunt kan dienen richting politiek omdat de politiek voor de jeugd soms echt een brug te ver is. "Die kloof willen we in de komende 4 jaar ook wat proberen te gaan dichten. Vooralsnog sta ik helemaal als laatste op de lijst van Vitale Kernen, maar als de Flakkeese jeugd hun stem wil laten horen kunnen ze zo wel massaal een signaal afgeven."

En als nu eens echt veel jeugd dat doet en dat een voorkeurszetel in de raad oplevert? Martyn lacht weer: "Ach, ik ben gewend voor publiek op te treden, als ik me op de jeugd richt en ga voor woningbouw in alle kernen en meer uitgaansmogelijkheden, dan denk ik die boodschap luid en duidelijk over te kunnen brengen. En ik heb altijd nog wel een setje boxen als het niet gehoord wordt ."