Middelharnis - Door rijksbezuinigingen op het agrarisch onderwijs en dalende leerling- en studentenaantallen is het Edudelta College niet meer in staat om de continuïteit te waarborgen. Nu uit een brief van 5 maart 2018 aan de Tweede Kamer is gebleken dat het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW) niet bereid is om een bijdrage te leveren in de fusiekosten van Edudelta en Lentis, zijn andere maatregelen noodzakelijk. Lees hieronder meer.

Behoud beroepsonderwijs op Goeree-Overflakkee

Hoewel van een faillissement op dit moment vooralsnog geen sprake is, is duidelijk geworden dat Edudelta met ingang van het nieuwe schooljaar geen onderwijs meer aanbiedt. Behoud van het beroepsonderwijs is voor het gemeentebestuur van Goeree-Overflakkee primair van groot belang. De inzet van het gemeentebestuur is er op gericht om te bewerkstelligen dat de andere instellingen van voortgezet onderwijs in onze regio het aanbod van Edudelta in het nieuwe schooljaar overnemen.

Ongerustheid bij ouders en leerlingen

Ouders en leerlingen zijn ongerust en vragen zich af wat dit voor hen betekent. “We krijgen telefoontjes van ongeruste ouders die zich afvragen of hun zoon of dochter dit jaar wel eindexamen kan doen en of het verstandig is een inschrijving voor het aankomende schooljaar te laten staan. Voor de locatie Middelharnis heeft de gemeente met de andere scholen per direct overleg in gang gezet om het onderwijs aan de huidige en toekomstige leerlingen/studenten op korte en langere termijn voort te zetten”, zegt wethouder Frans Tollenaar, die Onderwijs in zijn portefeuille heeft. “Ik zal mij maximaal inspannen om in de komende maanden tot een constructieve oplossing te komen voor de kortere en langere termijn”.

Onderwijscampus Goeree-Overflakkee

In 2017 is na het besluit van de gemeenteraad om te investeren in de nieuwe beroepscampus de realisatieovereenkomst met partijen getekend. Het onderbrengen van toekomstbestendig beroepsonderwijs in de onderwijscampus blijft voor de gemeente Goeree-Overflakkee onverminderd uitgangspunt. Door de overblijvende partijen wordt met andere partners overlegd om de nieuwe beroepscampus in te vullen en tot stand te brengen.

Gemeente Goeree-Overflakkee.

Lees ook: Edudelta college: onderwijs gaat door, school is niet failliet